Location Talking Points #4 | Wat kan jij leren van Action, Coolblue, Basic-Fit & HEMA?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Action, Coolblue, Basic-Fit en HEMA.

Bekijk hier de gloednieuwe location talking points-vlog!


Action verkent onbekend terrein & webshop

De EBITDA van Action was in het tweede kwartaal van dit jaar maar liefst 107% meer dan in 2020 en 67% meer dan in 2019. Ook de opening van nieuwe winkels (300 vóór eind dit jaar) verloopt tot nu toe keurig volgens planning.

Om die groeiambitie te halen verkent Action nu ook onbekend terrein. Zo opent Action in België winkels middenin grote stadscentra en winkelcentra om zo nog dichter bij de klant te komen. In Nederland test Action met een webshop, waarop elke week 5 tot 7 ‘online-only’ artikelen worden aangeboden. Op deze manier wil Action de toegevoegde waarde van een webshop ontdekken.

Wat is het geheim achter Action’s razendsnelle expansie? Ontdek het in ons exclusieve interview!


HEMA zoekt het dichter bij huis

Met nieuwe CEO Saskia Egas Reparaz aan het roer waait er een frisse wind door de HEMA-organisatie. Dat zien we ook terug in de locatiestrategie. HEMA wil vanaf nu volledig focussen op haar belangrijkste markten: Frankrijk, België en Nederland. Dit heeft een directe impact op de winkels in andere landen. HEMA sluit nog deze zomer alle 6 winkels in Engeland en overweegt om ook uit Duitsland te vertrekken. Zie jij HEMA als 1 van jouw perfecte buren? Hou dan de internationale locatiestrategie van deze retailer in de gaten!

Benieuwd waarom perfecte buren zo belangrijk zijn? Ontdek het in onze blogpost!

 

Basic-Fit zoekt nog meer synergie

Over perfect neighbours gesproken … Na het succes in een aantal andere landen gaat Basic-Fit nu ook in België partnerships aan met fysiotherapeuten. 25 Basic-Fit clubs zijn inmiddels uitgerust met een (onafhankelijk) ‘kine center’. Het is een extra troef om de sportclubs aantrekkelijker te maken en zo meer klanten te trekken.

Benieuwd hoeveel extra omzet de juiste synergiën opleveren? Onze activiteitenkaart vertelt het je precies!


Coolblue zet nog sterker in op fysiek

Eind dit jaar zal Coolblue minimaal 20 stenen winkels hebben. Volgens CEO Pieter Zwart heeft Coolblue voor de komende maanden 6 nieuwe locaties gepland. Daaronder ook de eerste Duitse winkel, in Düsseldorf. Ongeveer een jaar geleden begon de electronica-webshop in dit land voor het eerst met thuisbezorgen. 

Waarom investeren e-commerce reuzen zoals Coolblue & Amazon in fysieke winkels? Ontdek het in onze blogpost!

 
Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

Zo start je met het verzamelen van klantdata

Klantdata biedt een schat aan informatie, bijvoorbeeld voor het nemen van de juiste locatiebeslissingen. Maar waar begin je als je nog niets of weinig van je klanten weet? We vertellen je hoe je dit slim en efficiënt aanpakt.

Location Talking Points #5 | Wat kan jij leren van Specsavers, Zeeman, MediaMarkt, Lidl, Mere & Dirk?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Specsavers, Zeeman, MediaMarkt, Lidl, Mere & Dirk.

Maak kennis met onze nieuwste geomarketing consultants!

Data analyseren, een platform opbouwen en de slimste locatiestrategie presenteren: de groei van RetailSonar is onmogelijk zonder nieuwe geomarketing consultants. Hoog tijd voor een eerste kennismaking met Sophie en Jelmer.

Over RetailSonar