Waarom onze klanten voor ons kiezen?

 

1. Trots op onze accuraatheid

Bij ons blijft uw data verder groeien. We starten met de kwaliteit van jullie eigen data te verbeteren en methodologisch correct samen te voegen. Een goed huis bouw je nu eenmaal op een stevige fundering.

Wij verrijken de data die u al in huis heeft met onze eigen marktkennis, de laatste statistische informatie en we passen er onze eigen methodologische modellen op toe. Wanneer ons team van data scientists klaar is met uw data, kunnen we met de hand op het hart zeggen dat u vanaf nu beslissingen neemt die gestoeld zijn op accurate data en een model.

Door onze aanpak slagen we erin om systematisch geomarketing vraagstukken in de markt te identificeren die zich pas een aantal jaar later als trend manifesteren. Hierdoor kunnen wij proactief onze klanten voorzien in oplossingen, of hen de mogelijkheid geven om als eerste kansen te grijpen. Wij bouwen onze modellen altijd met de meest recente wetenschappelijke geomarketingkennis. We werken hiervoor nauw samen met de Universiteit van Gent en Het Agentschap Ondernemen en Innovatie. De allereerste doctoraatstudent in de geomarketing is bovendien mede-oprichter van ons bedrijf.

 

2. Wij denken vanuit uw klant

Wij vertrekken vanuit de klant, en daarmee bedoelen we in dit geval u niet - al bent u voor ons natuurlijk wél belangrijk. Wij redeneren niet enkel vanuit uw bedrijf of uw lokale winkel. Wij kijken naar de lokale markt: welke factoren in de buurt zullen ervoor zorgen dat uw (toekomstige) klant zijn gedrag zal wijzigen indien er een nieuwe locatie bijkomt of een locatie wegvalt? Zo kunnen wij accuraat omzet en kannibalisatie voorspellen.

 

3. Snel beslissen

Locatie, locatie, locatie. We weten allemaal dat het dé belangrijkste factor is tussen succes en falen. Snel kunnen beslissen in een snel veranderende markt biedt jou een groot competitief voordeel. Zo heb jij als eerste dat pand op die toplocatie – spijtig voor jouw concurrent.

Dankzij RetailSonar worden interne discussies tot een minimum herleid. Gedaan met discussies die starten met: “Ja maar, mijn gevoel zegt dat we…” Vanaf nu nemen jullie als organisatie efficiënter beslissingen, gestoeld op accuraat onderbouwde én recente informatie. Zo verkleint het risico dat je een foute beslissing neemt, met alle gevolgen van dien voor jouw eigen carrière en het bedrijf.

4. Het RetailSonar platform

U heeft 24/7 toegang tot ons cloudplatform. Dit heeft alvast als voordeel dat u geen toestemming nodig heeft van IT om de software op jullie netwerk te installeren. Daarnaast is het platform zo eenvoudig te gebruiken en zo krachtig dat het uw strategische vragen kan beantwoorden op een paar minuten - in plaats van een paar dagen indien u zelf alles moet analyseren. Op die manier heeft u altijd uw dynamisch “strijdplan” bij de hand en weet u welke pionnen u moet verzetten om de veldslag succesvol te winnen. Nog een bonus? U kan zoveel rapporten exporteren als u wenst en deze eenvoudig delen met collega’s.

 

5. We denken niet in silo's

Ons platform legt de brug tussen sales en marketing. Verschillende collega’s binnen de organisatie kunnen nu met dezelfde data aan de slag gaan. Denk maar aan de expansie manager, real estate manager, CEO, CFO, COO of de marketing manager. Zo onderbouwt iedereen zijn beslissingen op de meest recente én accurate informatie. Alle neuzen in dezelfde richting voor maximale resultaten.

6. Marktleider

Op amper vijf jaar tijd zijn we uitgegroeid tot de marktleider in de Benelux. En dat is geen toeval. We zijn niet het zoveelste bedrijfje dat op de bigdatatrein springt. Ons team bestaat stuk voor stuk uit geomarketing experts, data scientists en mensen met een passie voor statistiek. We know what we are talking about.