Maak kennis met Luuk, onze nieuwste geomarketing consultant!

Onze aanhoudende groei vraagt om nieuwe consultants. Hoog tijd voor een kennismaking met Luuk!

Wat deed je voordat je bij RetailSonar kwam?

“Ik ben altijd al bezig geweest met locatiestrategie. In de masteropleiding Business & Location die ik na mijn bachelorstudie Sociale Geografie volgde. Tijdens mijn stage bij Albert Heijn, waar ik onderzoek deed naar de toekomstgerichtheid van kleine stadswinkels. En vervolgens als Adviseur Bedrijfshuisvesting & Werklocaties bij de Gemeente Utrecht.”

Hoe ben je bij RetailSonar terecht gekomen? 

“Mijn passie voor data kan ik hier volledig kwijt. Data-gedreven denken vormt de kern van het RetailSonar DNA. Ik kijk er enorm naar uit om retailers te helpen met hun locatievraagstukken!”


Wat is je eerste indruk van RetailSonar?

“Ik kreeg een superwarm welkom van mijn collega’s in Gent en Utrecht. En ik ben onder de indruk van hoe efficiënt het bedrijf en alle processen georganiseerd zijn. Ook streeft iedereen hetzelfde doel na. Alle collega’s willen samen een zo goed mogelijk product neerzetten, klanttevredenheid staat voorop. Die drive is duidelijk voelbaar binnen de organisatie!

Verrassend vind ik ook dat het platform nog veel breder wordt ingezet dan de retailsector: banken, verzekeraars, publieke sector, EV-spelers ... Het geeft aan hoe sterk het RetailSonar-concept is.”


Waar zit voor jou de grootste uitdaging als consultant?

“Een data-driven antwoord vinden op een vraag als "Wat is een nieuwe goede locatie voor een winkel?” Ik wil keuzes kunnen beargumenteren op basis van harde feiten. Daarnaast kijk ik er naar uit om het platform stap voor stap samen met elke klant op te bouwen.”


Welke affiniteit heb jij met retail?

“Wat mij het meest boeit zijn de diversiteit in winkelconcepten en de constante veranderingen in klantgedrag. Je concept moet goed op de wensen en eisen van de consument zijn afgestemd, om in deze tijd te overleven.”


Beschrijf jezelf eens in een paar woorden?

"Vriendelijk, direct, lef, leergierig en humor - vind ik zelf (lacht). En als ik ergens aan begin, doe ik er alles aan om het af te maken. Ik geef niet snel op.”


Wat doe je in je vrije tijd?

“Voetbal vind ik ontzettend leuk om te doen en om te kijken. PSV is mijn favoriete club. Verder kook ik graag en we hebben sinds kort 2 katten. Mijn vriendin wilde ze graag, maar in de praktijk komt het erop neer dat zij ze aait en ik ze onderhoud.”


Wat eet je het liefst?

“Hmmm ... moeilijk kiezen! Het allerliefst eet ik lasagne en ik maak zelf graag rendang.”


Hoe ziet jouw favoriete vakantie er uit?

“Ik hou heel erg van bergen, of het nu Scandinavië is of de Alpen. En Peru staat hoog op mijn bucketlist!”


Waarvoor mogen we jou wakker maken?

“Ik vind slapen echt heerlijk, dus maak mij het liefst niet wakker (lacht). Ik ben een avondmens, dus als je mij ‘s ochtends vroeg wakker maakt, moet het wel voor iets heel leuks zijn. Een vakantie bijvoorbeeld.”


Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

RetailSonar opent vierde Europese kantoor in Duitsland

Op 1 september opende RetailSonar Germany haar deuren aan de Gänsemarkt in Hamburg. Dit nieuwe bedrijf is het vierde bedrijf in de groep (naast kantoren in België, Frankrijk en Nederland). Vanuit deze vier landen willen we de distributie van onze geomarketing oplossing vereenvoudigen voor grote internationale retail- en serviceorganisaties in heel Europa.

Terugblik klantevent 26 oktober

Op 26 oktober organiseerden wij ons internationale klantenevent "The impact of consumer behaviour & AI on retail". Met meer dan 70 aanwezige klanten, 4 presentaties en een interessante paneldiscussie een zeer inspiratievolle en fijne dag. Tijd voor een korte terugblik!

Laadinfrastructuur voor parkingeigenaars | Gast blog

De toekomst is elektrisch. Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische bedrijfswagens en ook particulieren maken deze switch. De vraag naar publiek toegankelijke oplaadinfrastructuur groeit dan ook zeer snel. En aangezien niet iedereen een laadoplossing thuis heeft, is ook laadinfrastructuur onderweg of op bestemming essentieel. Één van deze oplossingen ligt dus bij het voorzien van laadinfra door parkingeigenaars. Maar waarom zou een parkingeigenaar hierin investeren?

Over RetailSonar