Maak kennis met Luuk, onze nieuwste geomarketing consultant!

Onze aanhoudende groei vraagt om nieuwe consultants. Hoog tijd voor een kennismaking met Luuk!

Wat deed je voordat je bij RetailSonar kwam?

“Ik ben altijd al bezig geweest met locatiestrategie. In de masteropleiding Business & Location die ik na mijn bachelorstudie Sociale Geografie volgde. Tijdens mijn stage bij Albert Heijn, waar ik onderzoek deed naar de toekomstgerichtheid van kleine stadswinkels. En vervolgens als Adviseur Bedrijfshuisvesting & Werklocaties bij de Gemeente Utrecht.”

Hoe ben je bij RetailSonar terecht gekomen? 

“Mijn passie voor data kan ik hier volledig kwijt. Data-gedreven denken vormt de kern van het RetailSonar DNA. Ik kijk er enorm naar uit om retailers te helpen met hun locatievraagstukken!”


Wat is je eerste indruk van RetailSonar?

“Ik kreeg een superwarm welkom van mijn collega’s in Gent en Utrecht. En ik ben onder de indruk van hoe efficiënt het bedrijf en alle processen georganiseerd zijn. Ook streeft iedereen hetzelfde doel na. Alle collega’s willen samen een zo goed mogelijk product neerzetten, klanttevredenheid staat voorop. Die drive is duidelijk voelbaar binnen de organisatie!

Verrassend vind ik ook dat het platform nog veel breder wordt ingezet dan de retailsector: banken, verzekeraars, publieke sector, EV-spelers ... Het geeft aan hoe sterk het RetailSonar-concept is.”


Waar zit voor jou de grootste uitdaging als consultant?

“Een data-driven antwoord vinden op een vraag als "Wat is een nieuwe goede locatie voor een winkel?” Ik wil keuzes kunnen beargumenteren op basis van harde feiten. Daarnaast kijk ik er naar uit om het platform stap voor stap samen met elke klant op te bouwen.”


Welke affiniteit heb jij met retail?

“Wat mij het meest boeit zijn de diversiteit in winkelconcepten en de constante veranderingen in klantgedrag. Je concept moet goed op de wensen en eisen van de consument zijn afgestemd, om in deze tijd te overleven.”


Beschrijf jezelf eens in een paar woorden?

"Vriendelijk, direct, lef, leergierig en humor - vind ik zelf (lacht). En als ik ergens aan begin, doe ik er alles aan om het af te maken. Ik geef niet snel op.”


Wat doe je in je vrije tijd?

“Voetbal vind ik ontzettend leuk om te doen en om te kijken. PSV is mijn favoriete club. Verder kook ik graag en we hebben sinds kort 2 katten. Mijn vriendin wilde ze graag, maar in de praktijk komt het erop neer dat zij ze aait en ik ze onderhoud.”


Wat eet je het liefst?

“Hmmm ... moeilijk kiezen! Het allerliefst eet ik lasagne en ik maak zelf graag rendang.”


Hoe ziet jouw favoriete vakantie er uit?

“Ik hou heel erg van bergen, of het nu Scandinavië is of de Alpen. En Peru staat hoog op mijn bucketlist!”


Waarvoor mogen we jou wakker maken?

“Ik vind slapen echt heerlijk, dus maak mij het liefst niet wakker (lacht). Ik ben een avondmens, dus als je mij ‘s ochtends vroeg wakker maakt, moet het wel voor iets heel leuks zijn. Een vakantie bijvoorbeeld.”


Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

TRENDRAPPORT: Retail 2024 | Hoe en waarom retailers hun bestaande winkelnetwerken optimaliseren

In dit trendrapport brengen we het veranderend gedrag van klant én retailers in kaart. We analyseren fysieke en online winkelprestaties, onthullen welke strategische keuzes retailers maakten en kijken ook vooruit. Hoe verhoog jij het succes van je retail netwerk in 2024?

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Over RetailSonar