Baanbrekende traffic data beschikbaar in RetailSonar platform

Innovatie en optimalisatie zitten in ons DNA. Continu zoeken we naar nieuwe databronnen om onze gebruikers meer inzichten en nóg krachtigere voorspellingen te bieden. Dankzij nieuwe passagedata krijg je inzicht in de drukte van elk wegsegment. Uur per uur en dag per dag. Hoe brengt dit jóuw locatiestrategie naar een hoger niveau?

Anonieme & geaggregeerde mobiele data van miljoenen mensen

De voertuigpassage tijdens de openingsuren van jouw winkels bekijken? Dat kan vanaf nu met één klik in het RetailSonar Platform! Mobiele data van miljoenen mensen werd anoniem en nauwkeurig omgezet naar de totale gemiddelde voertuigpassage per week op alle primaire en secundaire wegen. Dit biedt een schat aan informatie voor retail- en mobiliteitsdeskundigen!


Gebruik het platform om deze data grondig te analyseren en in te zetten voor deze toepassingen:


1. Breng de zichtbaarheid van je winkels 360˚ in beeld 

Zichtbaarheid is een essentiële factor voor de prestatie van je winkels. Deze wil je dus maximaal in kaart hebben. Perfect neighbours en pandkenmerken zoals gevelbreedte en etalageruimte behoren al lang tot onze oplossingenl. Daar hebben we nu zichtbaarheid op basis van doorstromende voertuigpassage aan toegevoegd. Als eindgebruiker selecteer je de relevante passage voor jouw winkellocaties. Een extra troef in het streven naar een optimaal netwerk!


2. Stem de openingsuren van je winkels af op de lokale activiteit

Inzicht in de hoeveelheid verkeer op de wegen langs en rondom jouw vestigingen is uitermate waardevol wanneer je twijfelt of je openingstijden goed aansluiten op de lokale activiteit, bijvoorbeeld in de avonduren of op zondag. Want het gaat het er per slot van rekening om dat jouw vestigingen open zijn wanneer de meeste activiteit in de omgeving plaatsvindt!
3. Bepaal de impact van een opening, verhuizing of sluiting op de verkeersstromen

Elke winkelopening, -vergroting of -verplaatsing heeft een impact op de verkeersbewegingen. Maar hoe groot is die impact precies? Met buikgevoel kom je een heel eind. Maar locatiebeslissingen worden een stuk eenvoudiger wanneer je deze met data onderbouwt, bijvoorbeeld voor de aanvraag van een omgevingsvergunning

Traffic data geeft je niet alleen een zuivere nulmeting van de huidige verkeersstromen en de maximale capaciteit van elk wegsegment. Dankzij slimme retailmodellen kan je ook de impact van toekomstige verkeersbewegingen voorspellen. Zo kun je met je locatiekeuzes dus zelfs mobiliteits- en klimaateffecten meten én verminderen!


Traffic data in het RetailSonar platform

De drukte op de toegangsweg naar een potentiële nieuwe locatie bekijken? De avonddrukte rondom een wat minder presterende vestiging analyseren, om langere openingstijden te onderbouwen? Het kan allemaal direct in het RetailSonar platform! De traffic informatie is in kaart- én grafiekvorm heel eenvoudig op te vragen door op de betreffende locatie te klikken. 

Wil je deze data aan je platform toevoegen? Contacteer dan je RetailSonar contactpersoon voor meer informatie!


RetailSonar helpt meer dan 100 retailers in 5 verschillende landen met het ontwerpen van een optimale locatiestrategie. Dit doen we o.a. dankzij een uniek cloudplatform en slimme kunstmatige intelligentie.

Meer weten? Bekijk hier onze oplossingen ! 


Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

Partnership met Geocible brengt Franse expansie in stroomversnelling

90% accurate omzetvoorspellingen, daar dromen ook Franse retailers van. Met de steun van Geocible, een technisch hoogstaand geomarketingbedrijf uit Parijs, willen we het aantal Franse klanten de komende jaren gevoelig uitbreiden.

Winkels sluiten zonder klanten te verliezen

Ga je winkels sluiten? Verzamel dan de juiste klantdata en kies voor slimme digitale campagnes. Zo behoud je je trouwste klanten. We leggen je uit hoe je dit stapsgewijs aanpakt.

Hoe verandert de rol van de fysieke winkel?

Sinds corona kopen klanten meer dan ooit online. Dat blijft niet zonder gevolgen voor de fysieke winkel. Welke rol spelen stenen winkels in het optimale verkoopnetwerk van de toekomst?

Over RetailSonar