Baanbrekende traffic data voor de juiste locatiestrategie

Hoeveel passanten en bezoekers rijden voorbij elke locatie? Anonieme locatiedata die verzameld wordt via miljoenen smartphones bevat een schat aan informatie. Dankzij nieuwe data packs in het RetailSonar geomarketing platform maken we jouw locatiebeslissingen nóg accurater...

Waarom is gedetailleerd inzicht in passanten- en bezoekersdata zo belangrijk voor winkelprestaties? En op welke business vraagstukken geven deze nieuwe data packs antwoord? We zetten de 7 belangrijkste voor je op een rij: 


1. Hoeveel mensen passeren voorbij jouw winkellocatie(s)? 

Het is één van de belangrijkste indicatoren bij het openen van een nieuwe winkel: de hoeveelheid (footfall) traffic. En dat is niet voor niets: ben je goed zichtbaar én zijn de passanten relevant voor jouw business, dan levert je dat meer omzet op.



2. Neemt de traffic rond mijn winkels toe of af?

Verkeersbewegingen zijn aan verandering onderhevig. Loopt de traffic rond een winkel terug, dan biedt de traffic data een perfecte onderbouwing voor huurprijsonderhandelingen.


3. Hoe stem ik de openingstijden van mijn winkels optimaal af op de lokale omgeving?

Wat is het profiel van jouw klanten? Zijn het dagrecreanten, dagtoeristen, verblijfstoeristen of shoppers? En op welk tijdstip is jouw doelgroep vlakbij jouw winkel? De openingstijden van jouw winkels stem je zo perfect af op het bezoekersprofiel en de lokale activiteit.


4. Wie zijn mijn klanten?

Voor wie (nog) niet over een compleet CRM beschikt, is de analyse van traffic data een ideale manier om een profiel van je klanten op te bouwen. Het kan een goed alternatief zijn voor een tijdsintensief klantherkomstonderzoek zoals een postcodebevraging.

Komen klanten naar jouw winkel vanuit hun thuis- of werklocatie? Uit binnen- of buitenland? Deze data is uiteraard essentieel bij het analyseren van klantengedrag en het optimaliseren van lokale marketingcampagnes.



5. Hoeveel extra omzet leveren de buren van mijn winkels op? 

Door onderscheid te maken tussen bestemmingsaankopen en niet-bestemmingsaankopen en kruisbezoeken te identificeren, kom je te weten welk deel van jouw omzet afhankelijk is van de bezoekers die jouw buren aantrekken. Zij kunnen je tot maar liefst 200% extra omzet opleveren!



6. Hoe houd ik in mijn locatieplanning rekening met drukte en congestie?

Een slechte bereikbaarheid kan grote impact hebben op de omzet van je winkels. De verplaatsingsbereidheid van klanten kent immers grenzen. Goed inzicht in de verzadiging van het wegennet in de nabijheid van jouw (toekomstige) winkellocaties is daarom cruciaal.



7. Hoe becijfer ik de mobiliteitseffecten van mijn nieuwe locatie? 

Footfall data biedt een uniek zicht op de huidige verkeersbewegingen. Dankzij slimme koopstroommodellen kan je ook de impact van een winkelopening voorspellen. Zo kan je sterkere mobiliteitsstudies uitvoeren in het kader van vergunningsdossiers. 


Traffic data in het RetailSonar geomarketing platform

De drukte op de toegangsweg naar een potentiële nieuwe locatie bekijken? De avonddrukte rondom een wat minder presterende vestiging analyseren, om langere openingstijden te onderbouwen? Het kan allemaal direct in het RetailSonar platform! De traffic informatie is in kaart- én grafiekvorm heel eenvoudig op te vragen door op de betreffende locatie te klikken. 

Wil je deze data aan je platform toevoegen? Contacteer jouw RetailSonar contactpersoon voor meer informatie!


Meer dan 200 Europese retailers baseren hun locatiestrategie op de inzichten uit het RetailSonar geomarketing platform. Wil jij ook maximaal rendement uit jouw winkellocaties halen? Onze experts vertellen je graag meer! Neem contact met ons op.


Receive our newsletter and stay up-to-date!

meer blogs lezen

Lees meer

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Waarom openen succesvolle retailers steeds meer kleinere winkellocaties?

Steeds meer grote retailers én puur online retailers openen in het stadscentrum vaak kleine winkelformules. Wat zit er achter deze strategie en wat kan jij eruit leren op vlak van efficiëntie, nabijheid en het effect op online sales?

Over RetailSonar