Location Talking Points #1 | Wat kan jij leren van Tesla, H&M, Albert Heijn & Leonidas?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen-en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Leonidas, H&M, Tesla en Albert Heijn.


Leonidas: 1 op 10 winkels met sluiting bedreigd

Locatieperformance blijft voor veel retailers door de aanhoudende coronapandemie een uitdaging. Vooral winkels afhankelijk van traffic builders zoals toerisme en kantoorpersoneel hebben het zwaar.

Leonidas zag haar winkelomzet in toeristische gebieden met maar liefst 90% dalen ten opzichte van 2019. Inmiddels staat 10% van de Leonidas winkels op de nominatie om gesloten te worden.

Hoe veranderen de lokale dynamieken en wat is de impact op jouw winkelprestaties? Lees het in ons trendrapport “Retail 2021”.


H&M sluit 250 locaties

H&M wil – net als veel andere retailers – snijden in de OPEX van haar fysieke netwerk. Wereldwijd sluit de organisatie dit jaar 250 winkels.

Hoe kan je winkels op een slimme manier sluiten? Lees onze blog “Winkels sluiten zonder klanten te verliezen”.


Tesla stelt locatiestrategie bij

Al je winkels sluiten en volledig online verder gaan? Tesla ontdekte dat dat niet zo slim was. Inmiddels opent Tesla zelfs meer showrooms dan voorheen.  

Wat maakt stenen winkels de komende jaren tot één van de belangrijkste differentiators t.o.v. de pure online players? Lees het in onze blogpost “Waarom Coolblue en Amazon investeren in fysieke winkels”.


Albert Heijn opent 100 onbemande supermarkten

De komende jaren opent Albert Heijn minimaal 100 onbemande supermarkten op verschillende kantoorlocaties. Een nieuwe stap richting optimale klant convenience.

Hoe verhoog je de convenience van jouw winkels? Lees het in onze blogpost “Vergeet experience, convenience is het nieuwe toverwoord”.Onze vlog elke maand in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

Location Talking Points #3 | Wat kan jij leren van IKEA, Google, Apple & JYSK?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van IKEA, JYSK, Google en Apple.

Klein, kleiner, kleinst? De lessen van 6 retailers die experimenteren met stadswinkels

Steeds meer retailers investeren in kleinere locaties. Zo verlagen ze hun kosten terwijl ze hun zichtbaarheid en nabijheid behouden. Wat kan jij leren van deze 6 praktijkvoorbeelden?

Overname DEEN: hoe slim kozen Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt?

Wat is de impact van de DEEN overname op het Nederlandse supermarktlandschap? Hoe verandert dit de marktposities in de gebieden waar DEEN actief was? Op welke extra winkelomzet kunnen Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt rekenen? En welke kansen loopt JUMBO mis? We zochten het voor je uit!

Over RetailSonar