Location Talking Points #1 | Wat kan jij leren van Tesla, H&M, Albert Heijn & Leonidas?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen-en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Leonidas, H&M, Tesla en Albert Heijn.


Leonidas: 1 op 10 winkels met sluiting bedreigd

Locatieperformance blijft voor veel retailers door de aanhoudende coronapandemie een uitdaging. Vooral winkels afhankelijk van traffic builders zoals toerisme en kantoorpersoneel hebben het zwaar.

Leonidas zag haar winkelomzet in toeristische gebieden met maar liefst 90% dalen ten opzichte van 2019. Inmiddels staat 10% van de Leonidas winkels op de nominatie om gesloten te worden.

Hoe veranderen de lokale dynamieken en wat is de impact op jouw winkelprestaties? Lees het in ons trendrapport “Retail 2021”.


H&M sluit 250 locaties

H&M wil – net als veel andere retailers – snijden in de OPEX van haar fysieke netwerk. Wereldwijd sluit de organisatie dit jaar 250 winkels.

Hoe kan je winkels op een slimme manier sluiten? Lees onze blog “Winkels sluiten zonder klanten te verliezen”.


Tesla stelt locatiestrategie bij

Al je winkels sluiten en volledig online verder gaan? Tesla ontdekte dat dat niet zo slim was. Inmiddels opent Tesla zelfs meer showrooms dan voorheen.  

Wat maakt stenen winkels de komende jaren tot één van de belangrijkste differentiators t.o.v. de pure online players? Lees het in onze blogpost “Waarom Coolblue en Amazon investeren in fysieke winkels”.


Albert Heijn opent 100 onbemande supermarkten

De komende jaren opent Albert Heijn minimaal 100 onbemande supermarkten op verschillende kantoorlocaties. Een nieuwe stap richting optimale klant convenience.

Hoe verhoog je de convenience van jouw winkels? Lees het in onze blogpost “Vergeet experience, convenience is het nieuwe toverwoord”.Onze vlog elke maand in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

Van optimalisatie tot slimme groei: de 4 belangrijkste trends voor jouw winkelnetwerk in 2022

Klanten en winkelprestaties veranderen. Wat betekent dit voor je winkelnetwerk? Van optimalisatie, efficiëntie, minder locaties tot slimme groei: dit zijn dé trends voor 2022 volgens de location intelligence experts van RetailSonar.

Corona & koopgedrag: nooit eerder kochten we zo doelgericht

Corona verandert ons winkelgedrag. We winkelden in 2021 minder en korter, maar gaven per bezoek méér uit. Winkels waar klanten zeer efficiënt kunnen shoppen, presteerden nooit beter. Dit zijn de resultaten van onze data-driven analyse!

Omzetverlies grote steden in 2021 gehalveerd, kleine gemeenten nog steeds in de plus

De coronapandemie veranderde het consumentengedrag als nooit tevoren. We kochten vooral lokaal en veel traffic builders vielen plots weg. De omzet van winkels in kleinere gemeenten en periferie steeg, maar bleef ver achter in de grote stadscentra. Hoe ontwikkelde de omzet per type locatie? Dit zijn de cijfers!

Over RetailSonar