Maak kennis met Fred, één van de gezichten achter het RetailSonar Platform!

Een optimaal werkend platform dat onze klanten maximaal gebruiksgemak biedt. Dát is de uitdaging van ons development team. Frederick Coene (System Engineer) legt uit wat zijn dagelijkse werk bij RetailSonar inhoudt.

“Direct na mijn studies (Informatica, Industriële wetenschappen aan de UGent) startte ik bij RetailSonar. Als masterproef schreef ik een algoritme om emoties te herkennen in gezichten dankzij video-analyse. Ik wilde graag leren hoe je A.I. en machinelearning in de praktijk toepast. De link met mijn eerste werkgever – RetailSonar – was snel gelegd.”

“Als System Engineer beheer ik de infrastructuur van het RetailSonar platform. Als er onverhoopt iets misgaat, ben ik de man om het zo snel mogelijk op te lossen. Het is mijn missie om de downtime van ons platform tot een absoluut minimum te beperken en te zorgen voor een naadloze performance. Processen optimaliseren is een grote passie. Dat doe ik samen met ons (internationale) development team, bestaande uit collega developers en data scientists.”

“De expertise van alle collega’s combineren om samen mooie dingen te ontwikkelen, dat vind ik de kracht van RetailSonar.”

“De organisatie groeit enorm snel. Er komen zoveel mooie kansen en uitdagingen voorbij. Soms hebben we niet genoeg tijd om alles te doen wat we willen. Dan moet onze productmanager keuzes maken. Ik heb daar ook inspraak in, maar uiteindelijk ben ik het liefst bezig met nieuwe dingen implementeren (lacht). Onze werkmethode (scrum) en roadmap geven structuur aan mijn werk.”


“Je krijgt bij RetailSonar veel verantwoordelijkheid en uitdaging. Zo kan je veel nieuwe dingen bijleren. Ook krijg je de ruimte om je eigen sterktes te ontdekken en jezelf daarin te ontwikkelen. Het pad dat ik zelf aflegde typeert dat. Ik startte 4,5 jaar geleden als Data Scientist, ik deed consultancy projecten, ik verving tijdelijk een back-end developer, ik hield me bezig met databasebeheer en zette scraping processen op.”

“De collega’s zijn onderling zeer hecht. Ik zie hen een beetje als een tweede familie. Ook denk dat er bijna geen enkel bedrijf is dat na werktijd zoveel dingen organiseert als RetailSonar. Spelletjesavonden, padel, raclette-avond, mannenavond, een VR-game … de meest hilarische momenten leggen we vast op onze Wall of Fame, die we ook graag gebruiken als Wall of Shame (lacht).”


“Ook nu we thuis werken doen we allemaal ons best om de sfeer zo goed mogelijk in stand te houden. Via verschillende team-quizzen en online coffeebreaks leerden we elkaar nog beter kennen. Een bijkomend voordeel van al die online activiteiten is dat onze buitenlandse system developers hier makkelijk bij aansluiten en het RetailSonar-gevoel zo ook meekrijgen.”

“We implementeerden een nieuw queueing mechanisme. Omzetvoorspellingen worden nu nóg sneller doorgerekend."


“Op werkvlak vond ik de implementatie van een nieuw queueing mechanisme het mooiste moment deze maand. Dit zorgt ervoor dat omzetvoorspellingen van nieuwe locaties –waarachter krachtige predictieve modellen draaien die veel CPU vragen – nóg sneller doorgerekend kunnen worden. Dat was een mooie technische uitdaging!"


“Ook ik mijn vrije tijd ben ik veel met computers bezig. Ik schrijf zelf programma's. Een voorbeeld is het automatisch kopen of verkopen van aandelen, maar dan met bitcoins. Daarbij liet ik de markt voorspellen of een aandeel in waarde gaat stijgen of dalen. Of ik daarmee rijk werd? Nee helaas, ik stuurde teveel requests en werd uiteindelijk geblokkeerd (lacht). ”

“Verder krijg ik buiten werktijd veel energie van sporten. Vóór corona ging ik 3 keer in de week volleyballen. Tegenwoordig heb ik mijn eigen sportzaal thuis (lacht). Ik kocht een springtouw, een loopband, een boksbal en een TRX-tone (waaraan je jezelf kunt optrekken, red.).”



Wil jij deel uitmaken van dit innovatieve team? Bekijk onze vacatures!


Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

TRENDRAPPORT: Retail 2024 | Hoe en waarom retailers hun bestaande winkelnetwerken optimaliseren

In dit trendrapport brengen we het veranderend gedrag van klant én retailers in kaart. We analyseren fysieke en online winkelprestaties, onthullen welke strategische keuzes retailers maakten en kijken ook vooruit. Hoe verhoog jij het succes van je retail netwerk in 2024?

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Over RetailSonar