Vers bloed!

Een sterke groeier als RetailSonar kan niet zonder een regelmatige stroom van nieuwe RetailSonarkes.

Uiteraard zijn er minimumvereisten: het warm krijgen van mooie datapakketten, plezier halen uit een complexe uitdaging én op de hoogte zijn van de laatste meezinghits – met bijhorende danspasjes. Maar, het allerbelangrijkste, ze moeten zich met hart en ziel inzetten voor onze klanten. Anders, no pasarán! Ziehier onze laatste aanvoer, recht van de versmarkt.


Lesley Maene (Junior Geomarketing Consultant) is ons nieuwste datawonder en al helemaal gebeten door de RetailSonar-microbe.


‘’Als Junior Geomarketing Consultant ga ik elke dag met de gegevens van onze klanten aan de slag. Hun aantal winkels, hun jaarlijkse omzet, de bereikbaarheid van de panden… ik verwerk het allemaal. Eenmaal onze database is aangevuld, kunnen onze klanten zelf met de tool aan de slag. Erg boeiend allemaal. Mocht ik zelf manager zijn van een grote winkelketen zou ik het ook gewoon gebruiken (lacht). Daarnaast trek je als consultant ook vaak naar de klanten om de resultaten te presenteren. Die mix van data-analyse en consulting spreekt me erg aan in deze job.”
Is er iets dat weinig mensen over haar weten? “Hmm, dat wordt moeilijk aangezien ik een echte flapuit ben. Ik lach en tetter nu eenmaal graag. Mijn vriendinnen horen me altijd al van ver afkomen. Daarnaast ben ik ook een heel gedreven en doelgericht persoon. Daarom had ik ook meteen een klik met RetailSonar, een bedrijf dat goed weet waar het naartoe wil. Ik ga graag stevig vooruit in het leven, wat mij hier elke dag uitstekend lukt.”
“Wanneer het tijd is om even op adem te komen vind je me met een glas rosé op een zonnig terrasje. Tijdens mijn studie heb ik niet zoveel kans gekregen om TV te kijken. Zo heb ik heel wat goede series aan mij voorbij laten gaan en die schade ben ik nu volop aan het inhalen. Al wie goede tips heeft: ze zijn welkom!"Wouter Kesbeke (Big Data Scientist) is onze ‘man van de wetenschap’. Hij werkt alle dagen samen met onze andere big data experten aan nieuwe datatoepassingen.


“Na vorige jobs bij grote instellingen was ik bewust op zoek naar een plek waar ik in een kleiner en jonger team kon werken. Dankzij mijn diploma’s geografie, stedenbouw en - mijn huidige studie - statistiek was er inhoudelijk meteen een sterke match met RetailSonar. Hier is bovendien een stevige drive aanwezig, zonder dat dat met veel stress of negativiteit gepaard gaat. Een werkethiek die ik sterk kan appreciëren."
“Als Big Data Scientist kan ik me bij RetailSonar elke dag uitleven met specifieke onderzoeksprojecten, waarbij grote datasets dienen verwerkt te worden tot statistieken over het gedrag van de Belgische bevolking. Het zijn vaak innovatieve en uitdagende projecten. Dit is wat ik het liefst doe op professioneel vlak. Je weet (ongeveer) wat het einddoel is, maar de weg ernaartoe is niet op voorhand uitgestippeld. Ik hou van dit soort complexe, intellectuele uitdagingen.”
“Daarnaast probeer ik me ook te engageren voor een betere wereld. Twee jaar geleden richtte ik samen met vier kompanen een zero waste shop op. ‘OHNE’ is een Gentse winkel met biologische en lokale producten waar verpakking beperkt wordt tot het absolute minimum. Helemaal op maat van de bewuste, ecologisch overtuigde consument dus.”  


Bertrand Le Noir (Junior Geomarketing Consultant) is de “Tyrion Lannister” van RetailSonar. Een strategisch datagenie, zeg maar.


“Mijn functie als Junior Geomarketing Consultant bij RetailSonar sluit perfect aan bij mijn studies handelsingenieur, waar ik ook al koos voor de afstudeerrichting data-analyse. Een logische keuze aangezien het zo’n dynamisch vakgebied is, met bovendien heel wat toekomstmuziek. Al wie zich professioneel met data bezighoudt zal zich de komende twintig jaar zeker niet vervelen.”
“Al bij het eerste gesprek met RetailSonar had ik meteen een goed gevoel. Door de informele stijl en het jonge team vertrouwde ik erop dat ik snel mijn plekje zou vinden. Mijn eerste weken hier bevestigden in elk geval mijn vermoedens. Ik krijg hier volop de kans om mijn eigen weg te vinden. De collega’s hangen bovendien goed aan elkaar. Zo is er ook ruimte om naast het werk samen leuke dingen te doen. Mijn eerste RetailSonar-familiebarbecue was op dat vlak alvast een schot in de roos.”
“Voorlopig is het wel even wennen om opnieuw als Bertrand te worden aangesproken. Ik ga namelijk al jaren als ‘Barry’ door het leven. Die bijnaam kreeg ik per toeval van mijn toenmalige voetbalmaten. Ondertussen is die bijnaam een eigen leven beginnen leiden. Zelfs mijn ouders noemen me nu ‘Barry’ (lacht). Ik heb er in elk geval geen probleem mee.”
“Mijn vrije tijd vul ik met een partijtje squash of met mijn neus in een van de ‘Game of Thrones’-boeken.” Waarvoor we hem in het midden van de nacht wakker mogen maken? “Voor helemaal niets. Ik slaap nu eenmaal veel te graag (lacht).”


Pieter-Jan De Smet (Marketing) is de man die ervoor zorgt dat binnenkort écht iederéén RetailSonar kent!


“Ik ben de nieuwe Marketeer. Mijn eerste taak bij RetailSonar? Mezelf interviewen voor dit artikel. Feest! Verder houdt mijn job in dat ik elke dag professioneel op Facebook zit, mailcampagnes verstuur, de CRM op orde tracht te krijgen en oogverblindend salesmateriaal ontwerp. Daarnaast staan een aantal events op mijn planning en schrijf ik mee leuke stukjes voor de website.”
“Als kind droomde ik ervan om elk weekend minstens twee hattricks te scoren. Die droom heb ik moeten laten varen. Maar hey, ik werk nu toch ook alle dagen nààst een voetbalveld. Close enough.”
“Waarom het daarnaast nog aangenaam werken is bij RetailSonar? Het is een superfijn team, je krijgt veel afwisseling, je werkt in een innovatieve sector en de open minded bedrijfscultuur geeft je de ruimte om zelf je eigen accenten te leggen.”
“Wat ik na mijn uren allemaal uitspook? Ik ga minstens twee keer per week lopen (maar keer meestal wel altijd terug). Zo nu en dan probeer ik erop uit te trekken om een nieuwe stad te ontdekken. Eenmaal terug thuis kan ik genieten van goede films en lekker eten. En als je geluk hebt hoor je mij bij één of andere Vlaamse wielerklassieker de renners naar de meet schreeuwen. ”


Ook zin om het RetailSonar-team te versterken? Bekijk onze openstaande jobs!


Ontvang vier keer per jaar onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

meer blogs lezen

Lees meer

Internationale retail expansie: de 5 grootste uitdagingen voor je locatiestrategie

Wil je als retailer je eerste stappen naar het buitenland zetten? Dan kom je voor heel wat uitdagingen te staan. Wanneer is jouw organisatie er klaar voor? Welke locatiestrategie volg je en welke data is daarbij onmisbaar? Lees de belangrijkste tips van onze experts!

Location Talking Points #9 | Wat kan jij leren van Primark, HEMA, Lush, Zeeman, JD Sports en Huawei?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Huawei, Zeeman, JD Sports, HEMA, Lush & Primark.

Maak kennis met Jeroen, onze Finance Manager

Onze snelle internationale groei in goede banen leiden. Dat is de uitdaging van onze Finance Manager Jeroen. Hoog tijd voor een kennismaking!

Over RetailSonar