Maak kennis met onze nieuwste geomarketing consultants!

Data analyseren, een platform opbouwen en de slimste locatiestrategie presenteren: de groei van RetailSonar is onmogelijk zonder nieuwe geomarketing consultants. Hoog tijd voor een eerste kennismaking met Sophie en Jelmer.

Sophie La Grange

Geomarketing Consultant
Bij RetailSonar sinds: augustus 2021
Hoe ben je bij RetailSonar terecht gekomen?
Dankzij de afstudeerrichting Data Analytics, Marketing Analytics ontdekte ik mijn interesse in data. Een paar jaar geleden deed ik al een studentenjob bij RetailSonar. Het contact was dan ook snel gelegd toen ik een nieuwe job zocht die meer aansloot bij mijn omgeving en interesse. Ik had al vaak gehoord dat het een supergoed team is. Er wordt hard gewerkt met een zeer scherpe focus, en aan de andere kant is er ook een hele fijne sfeer. Dat heb ik echt al helemaal gevoeld.

Wat vind jij het leukst aan jouw job?
Het teamwork: je werkt nooit alleen aan een project, je schakelt altijd met anderen. Ook hebben de consultants een mooie combinatie van technische en analytische skills en krijg je de kans om de resultaten (een geconfigureerd platform of een locatiestudie) bij de klant te presenteren. Vooral de combinatie van sociale en technische skills vind ik leuk. En het is ook fijn om te zien dat wat wij doen ook echt impact heeft op onze directe omgeving: in de winkelstraat en onderweg passeer ik altijd wel klanten waar wij voor werken.

Hoe kijk jij aan tegen de snelle groei en internationalisatie van RetailSonar?
Dat is superspannend! Sowieso in zijn we in de Benelux al heel groot, en het lijkt me heel spannend om na Frankrijk ook projecten te doen in de rest van Europa, om zo meerdere culturen en talen te leren kennen. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik hockey 2 keer per week. En ik ben samen met mijn vriend begonnen met kitesurfen. Verder jog ik graag, spreek ik met vrienden af, en sindskort speel ik ook af en toe spikeball. Met een trampolinetje kun je – 2 tegen 2 - punten scoren door een klein balletje over te slaan. Tot slot kook ik graag: de laatste tijd tover ik regelmatig Ottolenghi-recepten op tafel.

Wat is jouw droombestemming?
Twee jaar geleden maakte ik met mijn vriend een wereldreis door Zuid-Amerika. Maar mijn absolute droombestemming is klein Tibet, Noord-India. Je kunt daar enkel met een vliegtuig naartoe. Al die monniken en kloosters, en zo alles heel basic, maar prachtig en rustig. Je bent helemaal zen als je weer terugkomt. Ik zou daar graag nog eens naartoe gaan!

Als je jezelf in 4 woorden zou beschrijven?
Enthousiast, sportief, betrouwbaar, familie- en vriendenmens.

Favoriete film?
Ik houd van Franse films, en van 'Intouchables' in het bijzonder. Ik kijk meer films dan series. Als ik aan een serie begin wil ik die direct uitkijken, dan ga ik binchwatchen. Dat is gevaarlijk! (lacht)

 

 

Jelmer Versloot

Junior Geomarketing Consultant
Bij RetailSonar sinds: augustus 2021
Hoe ben je bij RetailSonar terecht gekomen?
Na mijn bachelor Economie & Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam koos ik voor de master Data Science & Marketing Analytics. Dat is een data-analyse richting met commerciële insteek. Toen ik tijdens de afronding van mijn studie op zoek ging naar een baan, kwam ook RetailSonar op mijn pad. Het kennismakingsgesprek maakte mij direct enthousiast. RetailSonar heeft iets unieks in handen, wat ik nog nergens anders had gezien. De A.I. en grote hoeveelheid data maken het platform heel krachtig,  En retailers kunnen er volledig zelfstandig mee werken.

Hoe bevalt het je tot nu toe?
Wat mij direct opviel is het enthousiasme van het team en de connectie tussen alle collega’s. En het persoonlijke aspect: als werknemer krijg je veel individuele aandacht, er wordt heel veel aan coaching gedaan. Ook uniek is de Belgisch-Nederlandse combinatie. België kent dezelfde gezelligheid als Nederland. Wel worden sommige woorden heel raar gebruikt, zoals het woord ‘effectief’ (lacht).

Je bent als junior gestart in een team met al veel ervaren consultants, hoe is dat?
Heel veel dingen zijn nog nieuw voor mij. Ik zie het als een uitdaging om overal van te leren zodat ik alles zo snel mogelijk zelfstandig kan doen. Ik word meteen al van begin tot eind bij projecten betrokken, van de kick-off tot aan het advies. Dat is echt top. Ik vind het mooi als je kan zien dat een klant er ook echt iets aan heeft, dat ons platform echt een oplossing biedt voor hun locatievraagstukken.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sport heeft altijd centraal gestaan in mijn leven. Ik voetbal 3 keer per week bij NiTA (Nieuwer ter Aa) en vaak voetbal ik ook nog 1 avond per week in de zaal, bij FC Harmelen. Op de vrije momenten die overblijven spreek ik vaak met vrienden af om wat te gaan drinken of … te sporten (lacht). Dat varieert van darten, padel en tennis tot de sportschool.

Wat eet je het liefst?
Ik eet graag pasta, zeker sinds ik in Italië ben geweest. En pizza is favoriet bij mij. Maar ik houd ook heel erg van Hollandse pot: aardappels, groenten, vlees.

Wat zijn je favoriete films & series?
Fast & the Furious (de eerste twee), Inception en Interstellar. Verder kijk ik veel series op Netflix en Amazon Prime Video. The Squid Game en sitcoms van Modern Family en The Office bijvoorbeeld. Die kijken lekker makkelijk weg (lacht).


Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

Location Talking Points #9 | Wat kan jij leren van Primark, HEMA, Lush, Zeeman, JD Sports en Huawei?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Huawei, Zeeman, JD Sports, HEMA, Lush & Primark.

Maak kennis met Jeroen, onze Finance Manager

Onze snelle internationale groei in goede banen leiden. Dat is de uitdaging van onze Finance Manager Jeroen. Hoog tijd voor een kennismaking!

Geomarketing: wat is het en waarom gebruiken retailers het?

De kans is groot dat je het - bewust of onbewust - al toepast in je vestigingsplaatsonderzoek, winkel analyses of lokale marketing: geomarketing. Wat is dit nu precies? Wat is de toegevoegde waarde? En hoe zet je geomarketing in voor maximaal rendement uit jouw netwerk van winkellocaties?

Over RetailSonar