Afbeelding ©

Raf Michiels

Vers bloed!

Een sterke groeier als RetailSonar kan niet zonder een regelmatige stroom van nieuwe collega's. We zorgden voor een eerste kennismaking!


Alain Van der hoeven (Senior Sales Manager) is ons doorgewinterd salesprofiel. Hij leidt onze internationale groei in goede banen.“Mijn hoofdtaak wordt het succesvol exporteren van de RetailSonar-oplossingen buiten de landsgrenzen. Momenteel focus ik me op de Belgische markt, waar ik het product en de problematieken van klanten en prospecten zo goed mogelijk onder de knie probeer te krijgen. Die ervaring neem ik mee zodra we richting Frankrijk en Duitsland trekken.”

Aan internationale ervaring ontbreekt het Alain alleszins niet. “Ik heb het geluk gehad om te mogen werken in heel wat verschillende sectoren en continenten. Zo is ook de retailsector mij niet onbekend. De insteek is nu wel helemaal anders. Vroeger hielp ik retailers om de efficiëntie en kwaliteit van de “back-end” te verhogen. Nu is het de beurt om de boeiende en dynamische “front-end” te optimaliseren.”

Bij de keuze voor RetailSonar gaven drie aspecten de doorslag. “Het team staat voor mij met stip op nummer één. Het zijn stuk voor stuk mensen met een passie én met een gemeenschappelijk doel. Het familiegevoel is er vandaag nog steeds. Ik vond het erg fijn om in zo’n warm nest terecht te komen. Het tweede pluspunt zijn de oplossingen die hun meerwaarde al meermaals bewezen hebben. Het is iets concreets en tastbaar, geen gebakken lucht. Dat is zeker vanuit een business development-perspectief fundamenteel: je oplossing moet wérken. Dat klinkt evident, maar mijn ervaring leert dat dat niet altijd zo is. Tot slot sprak ook de internationale ambitie van dit bedrijf me aan. Ik leerde RetailSonar kennen dankzij de Fast 50. Waarom zouden we niet ooit durven dromen van een plaats in de top 3? De kick om te winnen, daarvoor doe je het!”

“In mijn vrije tijd geniet ik graag van de “deugden des levens”. Een lekkere maaltijd, een goed glas wijn of een prachtige reis… heerlijk! Mijn favoriete bestemming? Dat is zonder twijfel La Dolce Italia. Misschien moeten we daar ook maar een kantoor openen (lacht).  Daarnaast maak ik ook graag tijd vrij om te zwemmen of te fietsen. Als Ronsenaar kijk ik altijd uit naar de beleving rond de Vlaamse wielerklassiekers. Nu volg ik de koers vooral naast het parcours maar ik reed jarenlang als motard het peloton achterna, met een journalist of fotograaf achterop . Een prachtige ervaring!”


Monique Husslage (Marketing) wil alle Nederlandse retailers overtuigen hoe eenvoudig het nemen van locatiebeslissingen kan zijn.“Wat maakt de ene retaillocatie nou tot een succes, terwijl de ander gedoemd is tot falen? Die vraag houdt me al van jongs af aan bezig. Daarom verdiepte ik me tijdens mijn studies Planologie en Stadsgeografie in de boeiende dynamieken van de retailsector.”

“In mijn vorige baan bij een Nederlandse Geo-ICT-organisatie leerde ik hoe belangrijk kwalitatieve en actuele data in strategische besluitvormingsprocessen zijn. Wat mij in de gesprekken met retailers het meest verbaasde, is dat locatiekeuzes zo vaak nog op buikgevoel worden genomen. Daar moest toch iets slimmers voor te bedenken zijn? Toen ik het afgelopen jaar het bestaan van RetailSonar ontdekte wist ik meteen: deze organisatie heeft goud in handen!”

“Als marketeer wil ik mijn eigen enthousiasme en geloof in de kracht van het platform van RetailSonar overbrengen op alle retailers in Nederland. Ik vind het ongelofelijk dat het bedrijf in Nederland nog zo weinig naamsbekendheid heeft, daar ga ik snel verandering in brengen!”

“Over mijn eerste werkweken ben ik zeer positief. Ondanks de cultuurverschillen tussen België en Nederland – mijn woordenschat is al flink gegroeid (lacht) - voelt RetailSonar voor mij als thuiskomen.”

Eenmaal écht thuis is Monique als het even kan actief bezig. “Ik ben geen stilzitter. Ik ontspan het beste na een flinke inspanning. Liefst ben ik in een mooie omgeving buiten aan het fietsen, skeeleren, wandelen, bootcampen, hardlopen of tennissen … En daarna smaakt er niets beter dan een heerlijke maaltijd (met een lekker glas wijn of bier). Ik ga graag uit eten en koken is één van mijn grootste hobby’s. Bij voorkeur probeer ik elk weekend een nieuw recept uit. En hoe meer mensen daarvan mee kunnen genieten, hoe beter! We zijn met ons gezin ook lid van een grote oogsttuin bij ons in de buurt. In de lente, zomer en vroege herfst oogsten wij daar onze eigen groenten. Met “vergeten groenten” kan je heerlijk culinair experimenteren. Mijn favorieten? Aardperen(soep), snijbietentaart en palmkool!”

“Ook reizen vind ik geweldig. Heerlijk om steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken, ver van het massatoerisme. Vooral de ruige natuur van landen als Canada, Schotland en Noorwegen spreekt me aan. Op culinair gebied kun je dan weer beter in Zuid-Europa zijn, dus af en toe een stedentrip naar Spanje of Italië mag ook niet ontbreken!”

Monique koos vol overtuiging voor een baan bij RetailSonar. Ze vertelt er meer over in haar eerste blogpost.


Ruben Van den broecke (Geomarketing Consultant) zorgt voor de ideale mix van data-expertise en advies.“Ik studeerde in 2017 af als handelsingenieur, met de focus op data-analyse. Deze opleiding wordt vaak gezien als de brug tussen het technische enerzijds en de business-kant anderzijds. Ik merk dat er in sommige bedrijven nog een grote kloof is tussen de profielen die begrijpen wat er backend allemaal gebeurt en de mensen die het aan de eindklant moeten overbrengen. Die combinatie is mij op het lijf geschreven. Technologie en data interesseren mij al van jongs af aan. Zo knutselde ik als kind al telefoons in elkaar samen met mijn opa. Daarnaast hou ik er ook van om nieuwe mensen te ontmoeten en hen complexe zaken eenvoudig uit te leggen. Als geomarketing consultant kan ik mij perfect uitleven in beide aspecten.”

“Ik koos voor RetailSonar omwille van het jonge en dynamische karakter van dit bedrijf. Met mijn collega’s zat ik snel op dezelfde golflengte. Er wordt veel zin voor initiatief getoond, niemand zit te wachten tot ze hem of haar iets vragen. Ik geloof ook sterk in de verdere groei van deze organisatie. We zitten absoluut nog niet aan ons plafond. Samen die internationale ambities waarmaken, daar kijk ik enorm naar uit!”

Ook op persoonlijk vlak gaat Ruben geen uitdaging uit de weg. “Op 1 september neem ik samen met een aantal vrienden deel aan de halve Iron Man in Zell am See, een loodzware wedstrijd waarin je eerst 1.9km zwemt, vervolgens 90 km fietst om uiteindelijk de finish te bereiken na een looptocht van 21,1 km. Ik kan dus maar beter stevig beginnen trainen (lacht).”


Ook zin om het RetailSonar-team te versterken? Bekijk onze openstaande jobs!


Ontvang vier keer per jaar onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

meer blogs lezen

Lees meer

Location Talking Points #9 | Wat kan jij leren van Primark, HEMA, Lush, Zeeman, JD Sports en Huawei?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Huawei, Zeeman, JD Sports, HEMA, Lush & Primark.

Maak kennis met Jeroen, onze Finance Manager

Onze snelle internationale groei in goede banen leiden. Dat is de uitdaging van onze Finance Manager Jeroen. Hoog tijd voor een kennismaking!

Geomarketing: wat is het en waarom gebruiken retailers het?

De kans is groot dat je het - bewust of onbewust - al toepast in je vestigingsplaatsonderzoek, winkel analyses of lokale marketing: geomarketing. Wat is dit nu precies? Wat is de toegevoegde waarde? En hoe zet je geomarketing in voor maximaal rendement uit jouw netwerk van winkellocaties?

Over RetailSonar