Interprovinciale studie: de detailhandelssituatie in Vlaanderen in beeld

In januari kwam een einde aan de Interprovinciale Studie Detailhandel. Deze studie startte in 2012 als een initiatief van de vijf Vlaamse Provincies en kadert in het EFRO project ‘Kennisnetwerk Detailhandel Vlaanderen’.

De vijf provincies sloegen de handen in elkaar samen met het Agentschap Ondernemen om de detailhandelssituatie in Vlaanderen zo goed en volledig mogelijk in kaart te brengen.

De roadshow doorheen de vijf Vlaamse Provincies vormde het einde van dit tweejarige traject. Tijdens deze roadshow werden de eindresultaten van de studie -geleid door IDEA- meegedeeld. De presentaties en rapporten kan u hier terugvinden. Met Geo Intelligence stonden wij binnen dit traject in voor de verwerking van alle verzamelde data* en bouwden we een predictief koopstromenplatform.

Als onderdeel van deze tweejarige studie werden onder meer feitenfiches ontwikkeld voor elk van de 308 Vlaamse steden en gemeenten. Deze feitenfiches bieden een overzicht van de detailhandelssituatie in elke gemeente: zowel demografie, werkgelegenheid, toerisme winkelaanbod als koopstroomgegevens komen hier aan bod.

Een eerste versie van deze feitenfiches verschenen reeds in februari 2014 en in januari 2015 verzorgden we een update met de meest recente gegevens.

De feitenfiches kan u hier terugvinden.

Bent u een retailer en op zoek naar de meest recente detailhandelsinformatie omtrent een gemeente of provincie? Dan zijn de feitenfiches ongetwijfeld iets voor u.

Bent u detailhandelsexpert en op zoek naar feiten en cijfers omtrent detailhandel? 
Lees dan zeker de eindrapporten of raadpleeg de feitenfiches van uw keuze.

Bent u projectontwikkelaar en op zoek naar omgevingsinformatie omtrent een zeker regio? Ook voor u verzamelt de website van het kennisnetwerk detailhandel , www.detailhandelvlaanderen.be, veel nuttige informatie.

*De data zijn ondermeer afkomstig van MAS Research en Locatus.

Lees meer

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Waarom openen succesvolle retailers steeds meer kleinere winkellocaties?

Steeds meer grote retailers én puur online retailers openen in het stadscentrum vaak kleine winkelformules. Wat zit er achter deze strategie en wat kan jij eruit leren op vlak van efficiëntie, nabijheid en het effect op online sales?

Over RetailSonar