Ken jij Frances al? Ontmoet onze nieuwe company trainer!

Voor een kraakheldere platformtraining ben je sinds kort bij Frances Tavernier aan het juiste adres. Als nieuwe Company Trainer maakt ze het werk van onze klanten een stuk eenvoudiger. Hoog tijd dus voor een eerste kennismaking!

“Veel contact met klanten. Impact maken. Mensen inspireren en opleiden. Dat waren voor mij de drie must-haves van een nieuwe job. De rol van Company Trainer is dus echt op mijn lijf geschreven (lacht)”.

“Wat ik exact doe? Ik leer klanten het maximale uit het RetailSonar-platform te halen, dankzij trainingen op maat. Daarnaast volg ik ook de algemene tevredenheid op. Wat loopt goed? Wat kan beter? Op die manier vorm ik de schakel tussen klanten en ons consultancy-team.”

Samen met de komst van Frances lanceerden we twee nieuwe customer succes-initiatieven.


Useflows: de perfecte handleiding voor strategische businessvraagstukken


“Het RetailSonar-platform bevat een schat aan informatie. Om er zeker van te zijn dat onze klanten optimaal van die inzichten gebruik maken, creëerden we 10 nieuwe useflows.”

“In deze useflows leggen we knop per knop uit hoe je met het platform 10 concrete businessvraagstukken oplost. Denk aan vragen als:

  • Hoe analyseer ik de prestaties van mijn locaties? Waar liggen groeimogelijkheden?
  • Hoe voorspel ik de omzet en kannibalisatie van een nieuwe locatie?
  • In welke woonwijken halen mijn marketingcampagnes de hoogste ROI?
  • Hoe meet ik veranderd klantgedrag bij het sluiten of verhuizen van een locatie?

“Die useflow-documentatie geeft klanten een houvast bij het uittekenen van hun optimale winkelnetwerk. Met succes, de eerste feedback van klanten is zeer positief.”


RetailSonar Academy: inspirerende groepstrainingen 

“De voorbije maanden leerde ik ongelooflijk veel bij over het retaillandschap in België en Nederland. Nu pas besef je hoeveel winkels er overal zijn. En als ik de keuze heb tussen twee winkels, zal ik toch sneller bij een RetailSonar-klant binnen stappen (lacht).”


Inspiratie is ook het centrale thema van het tweede nieuwe initiatief rond customer success. “Sinds de start van de “RetailSonar Academy” organiseren we nu ook gerichte groepstrainingen. Binnen een bepaald subdomein delen we tips en tricks, behandelen we useflows en laten we onze gebruikers leren van elkaars ervaringen. In deze moeilijke corona-tijden elkaar slimmer maken, daar draait het om.”


Over Frances

“Ik geef me graag voor 100% op het werk. Maar dat lukt me enkel als ik ook alles uit m’n vrije tijd kan halen. Zo krijg ik ontzettend veel energie van sport & natuur. Daarnaast staan er ook buiten de kantooruren geregeld trainingen op het programma. Geen platformtraining, maar wel yogales!”

“In alles wat ik doe probeer ik zeer bewust in het leven te staan. Ik pluk de dag, om het met een huizenhoog cliché te zeggen (lacht). Vlak voor mijn baan bij RetailSonar trok ik anderhalf jaar lang de wereld rond: van Australië tot Costa Rica. Een ongelooflijke ervaring die me voor een groot deel bracht tot waar ik nu sta. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden!”


Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Waarom openen succesvolle retailers steeds meer kleinere winkellocaties?

Steeds meer grote retailers én puur online retailers openen in het stadscentrum vaak kleine winkelformules. Wat zit er achter deze strategie en wat kan jij eruit leren op vlak van efficiëntie, nabijheid en het effect op online sales?

Geomarketing: wat is het en waarom gebruiken retailers het?

De kans is groot dat je het - bewust of onbewust - al toepast in je vestigingsplaatsonderzoek, winkel analyses of lokale marketing: geomarketing. Wat is dit nu precies? Wat is de toegevoegde waarde? En hoe zet je geomarketing in voor maximaal rendement uit jouw netwerk van winkellocaties?

Over RetailSonar