The best location for
a break

Retail

8 Apr 2020 door

Pieter-Jan De Smet

Hoe behoud je je trouwste klanten in deze digitale tijden?

Voor retailmarketeers is het nu alle hens aan dek. Klanten shoppen omwille van de coronamaatregelen massaal online. Hoe zorg je ervoor dat je je trouwste klanten tóch behoudt? We zetten de belangrijkste marketing-inzichten op een rijtje!

7 Feb 2019 door

RetailSonar Team

Omnichannel retail: in 4 stappen van angst naar zekerheid

Hoe combineer je fysieke winkels met je online webshop? Het is een vraag waar elke retailer van wakker ligt, maar het antwoord is moeilijk zelf te vinden. Hoe pak je dit nu slim aan? Wij leggen het je uit in 4 stappen.

28 Jan 2019 door

Pauline Neerman

Nieuw: exclusieve datapacks voor retailers

Data is de nieuwe brandstof. In deze woelige retailtijden is het cruciaal geïnformeerde beslissingen te nemen. RetailSonar lanceert daarom samen met RetailDetail unieke datapacks voor handelaars.

20 Nov 2018 door

RetailSonar team

Supermarkten in België: is er nog plaats voor Jumbo?

Hoe ziet de Belgische supermarktsector er anno 2018 uit? Waar ligt het verschil met Nederland? En wat betekent de komst van Jumbo voor de bestaande machtsverhoudingen? We zochten het voor u uit!

5 Jul 2017 door

RetailSonar team

Hoe doen de Vlaamse provincies het qua detailhandel?

De vijf Vlaamse provincies lanceren de nieuwe gemeentelijke feitenfiches voor detailhandel. Sinds 2013 brengen de provincies voor alle 308 Vlaamse steden en gemeenten alle data relevant voor de detailhandelsontwikkelingen samen in een nieuwe GPS voor de gemeenten.

13 Apr 2017 door

RetailSonar Crew

Vernieuwd printrapport laat je vlotter samenwerken met collega’s

Deze week hebben we het nieuwe printrapport gefinaliseerd en vanaf vandaag is het standaard beschikbaar op het nieuwe RetailSonar-platform. Alle informatie die in jouw RetailSonar-platform zit kan veel verschillende verhalen vertellen en we snappen dat je soms één verhaal wil vertellen aan de CEO en een ander –meer gedetailleerd- verhaal aan de COO.

12 Feb 2017 door

RetailSonar Team

13 essentiële businessvragen die je snel kan beantwoorden met RetailSonar

We snappen het. Plots staat je baas daar: “Kan je mij eens snel laten weten of die investering een goed idee is?” Wanneer? “Deze voormiddag nog.”

1 okt 2015 door

Rosemarijn Dumont

De klant volgen van op de website tot aan de kassa in de winkel: utopie?

In het jaarlijkse e-commerce rapport van Comeos uit 2014 vond ik volgend cijfer: “80% van de ondervraagden verkiest een site met offline winkels.” Online en offline zijn twee broers (of zussen) die elkaar niet kunnen missen. Ze kunnen zelfstandig bestaan, maar zijn samen zoveel sterker.