12 dingen die je nog niet wist over RetailSonar

Iedereen weet dat we onze klanten helpen met het nemen van de juiste locatiebeslissingen. Maar ken je ook deze 12 weetjes over RetailSonar?

Wist je dat het RetailSonar platform al in 14 landen beschikbaar is?

Van Scandinavië tot Spanje: we groeien volop mee met onze klanten. Het RetailSonar platform is ondertussen beschikbaar in 14 Europese landen. We geloven dan ook 100% in onze ambitie om over 3 tot 5 jaar Europees marktleider te zijn op het gebied van slimme locatiebeslissingen.Wist je dat het voor ons niet uitmaakt of je winkels, kantoren, sportclubs of kapsalons hebt?

Het omzetvoorspellende model achter ons platform is namelijk generiek. We maken voor elke klant een platform op maat, ongeacht de sector of het type locaties. Het zijn de klantspecifieke data, marktcijfers, concurrenten en gefinetunede algoritmes die het platform voor elke klant uniek maken.


Wist je dat RetailSonar 6 verschillende nationaliteiten telt?

Met kantoren in Gent, Utrecht en Parijs zijn we ondertussen een internationale organisatie. Daarnaast is ook ons development team zeer internationaal is. Onze collega’s werken vanuit 6 verschillende Europese landen.


Wist je dat het aantal werknemers van RetailSonar in 2 jaar tijd verdubbelde?

Om onze internationale groeiambities waar te maken, versterkten we ook in coronatijden onze consultancy-, sales-, data- & development-teams. Sinds de integratie van het ervaren geomarketingbedrijf Géocible hebben we ook nog eens 9 extra Franse collega’s aan boord. Het volledige team telt nu 45 medewerkers.Wist je dat onze omzetprognoses soms nog accurater zijn dan 90%?

Omzetvoorspellingen tot 90% nauwkeurig beloven we niet alleen voor nieuwe locaties, we bewijzen de accuraatheid ook op het bestaande vestigingennetwerk van onze klanten. Het gebeurt daarbij regelmatig dat ons platform omzetvoorspellingen doet die nog nauwkeuriger zijn dan 90%!


 

Wist je dat RetailSonar niet alleen waardevol is bij expansie, maar ook bij optimalisatie & krimp?

Een veelgehoorde opmerking is dat we er alleen voor organisaties in expansie zijn. Het platform is echter net zo geschikt voor krimpvraagstukken en optimalisatievraagstukken: veel retailers slagen erin om met minder locaties méér omzet te bereiken. 

 

 
 

Wist je dat je écht met 1 muisklik een omzet voorspelt?

Wij maken complexe materie graag zo simpel mogelijk. Dankzij de A.I. achter ons platform kan je letterlijk met slechts 1 muisklik een omzetvoorspelling opvragen. Je plaatst een marker op een voor jou interessante vestigingslocatie en het platform doet de rest. Je krijgt de theoretische omzet van jouw gekozen locatie te zien en het effect op de omzet van al je bestaande vestigingen. Hetzelfde gebeurt wanneer je een locatie (fictief) sluit of verhuist.


Wist je dat onze tool ook de impact op je webshop en de concurrentie voorspelt?

Met ons platform ontdek je niet alleen de impact van een opening, verhuizing of sluiting op elk van jouw fysieke vestigingen, maar ook op het effect op de omzet van je webshop (belangrijk vanwege het halo-effect) én die van je concurrenten.


Wist je dat de eerste Belgische doctor in geomarketing bij RetailSonar werkt?

Onze collega en mede-oprichter Matthias de Beule was de allereerste die in België een Geomarketing doctoraat behaalde. Hij combineerde zijn promotie-onderzoek aan de UGent met zijn werk bij RetailSonar. Matthias’ onderzoek naar koopstromen, interne kannibalisatie en klantgedrag vormt tot op de dag van vandaag de bouwsteen van ons bedrijf.

 


Wist je dat RetailSonar elke dag zo’n 1250 retaillocaties valideert?

Geen nauwkeurige omzetvoorspellingen zonder actuele, volledige en betrouwbare gegevens!
Ons Data Quality Team verzamelt, contextualiseert en valideert alle data met de grootste zorgvuldigheid. Die menselijke antenne is belangrijk, omdat een machine het niet altijd bij het juiste eind heeft.


Wist je dat alle RetailSonar-klanten samen 11.627 locaties hebben?

Al 10 jaar gaan wij door het vuur voor klanten in allerlei sectoren, van fashionspelers, banken en verzekeraars tot fastfood, DIY, uitzendorganisaties, groothandels en kinderopvang.

As we speak maken 243 klanten actief gebruik van ons platform.
Samen hebben zij maar liefst 11.627 locaties!

 


Wist je dat onze klanten het afgelopen jaar 8.535 scenario’s doorrekenden?

Met meer dan 100 actieve klanten worden er aardig wat locatie-scenario’s doorgerekend via de RetailSonar platformen. 

Het afgelopen jaar openden onze klanten 5.217 fictieve nieuwe locaties, rekenden zij het effect door van 2.516 sluitingen en heropeningen, en bepaalden zij de impact van 802 overnames.
Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

Van optimalisatie tot slimme groei: de 4 belangrijkste trends voor jouw winkelnetwerk in 2022

Klanten en winkelprestaties veranderen. Wat betekent dit voor je winkelnetwerk? Van optimalisatie, efficiëntie, minder locaties tot slimme groei: dit zijn dé trends voor 2022 volgens de location intelligence experts van RetailSonar.

Corona & koopgedrag: nooit eerder kochten we zo doelgericht

Corona verandert ons winkelgedrag. We winkelden in 2021 minder en korter, maar gaven per bezoek méér uit. Winkels waar klanten zeer efficiënt kunnen shoppen, presteerden nooit beter. Dit zijn de resultaten van onze data-driven analyse!

Omzetverlies grote steden in 2021 gehalveerd, kleine gemeenten nog steeds in de plus

De coronapandemie veranderde het consumentengedrag als nooit tevoren. We kochten vooral lokaal en veel traffic builders vielen plots weg. De omzet van winkels in kleinere gemeenten en periferie steeg, maar bleef ver achter in de grote stadscentra. Hoe ontwikkelde de omzet per type locatie? Dit zijn de cijfers!

Over RetailSonar