VIDEO: De lockdown lessen van Wouter Torfs

De coronacrisis zette de retailsector op z’n kop. Wat leerde Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs uit de lockdown? En hoe wil hij in 2021 het verschil maken? Bekijk hier de opvallendste passages uit onze live Q&A.

Tijdens een exclusieve RetailSonar Academy Q&A vertelt Wouter Torfs eerlijk en openhartig over zijn ervaringen. De Belgische omnichannel schoenenretailer telt meer dan 75 winkels en kreeg het in 2020 zwaar te verduren.


Impact op omzet

COVID-19 betekende voor Schoenen Torfs in eerste instantie een verlies van 25 miljoen euro. Welke maatregelen namen ze om de schade te beperken? 


Boost in e-commerce

2020 zorgde voor een stroomversnelling bij het online shoppen. Tijdens de eerste lockdown stegen de online aankopen bij Torfs met 400%. 


Meer online bestellingen, toch minder retourverzendingen

Klanten kochten direct wat ze nodig hadden. Het retourpercentage daalde bij Torfs met meer dan 60% tijdens de eerste lockdown.


Inzetten op mentale gezondheid en communicatie met team

Torfs werd al een aantal keer uitgeroepen tot beste werkgever. Ook in moeilijke tijden vindt de CEO het belangrijk om medewerkers tevreden te houden. Hoe blijft Torfs ook tijdens corona een great place to work?


Ben je benieuwd naar het volledige webinar? Bekijk hem hier gratis en ontdek de boeiende insights die CEO Wouter Torfs met ons deelde!


Nooit meer een webinar missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

meer blogs lezen

Lees meer

TRENDRAPPORT: Retail 2024 | Hoe en waarom retailers hun bestaande winkelnetwerken optimaliseren

In dit trendrapport brengen we het veranderend gedrag van klant én retailers in kaart. We analyseren fysieke en online winkelprestaties, onthullen welke strategische keuzes retailers maakten en kijken ook vooruit. Hoe verhoog jij het succes van je retail netwerk in 2024?

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Over RetailSonar