VIDEO: De lockdown lessen van Wouter Torfs

De coronacrisis zette de retailsector op z’n kop. Wat leerde Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs uit de lockdown? En hoe wil hij in 2021 het verschil maken? Bekijk hier de opvallendste passages uit onze live Q&A.

Tijdens een exclusieve RetailSonar Academy Q&A vertelt Wouter Torfs eerlijk en openhartig over zijn ervaringen. De Belgische omnichannel schoenenretailer telt meer dan 75 winkels en kreeg het in 2020 zwaar te verduren.


Impact op omzet

COVID-19 betekende voor Schoenen Torfs in eerste instantie een verlies van 25 miljoen euro. Welke maatregelen namen ze om de schade te beperken? 


Boost in e-commerce

2020 zorgde voor een stroomversnelling bij het online shoppen. Tijdens de eerste lockdown stegen de online aankopen bij Torfs met 400%. 


Meer online bestellingen, toch minder retourverzendingen

Klanten kochten direct wat ze nodig hadden. Het retourpercentage daalde bij Torfs met meer dan 60% tijdens de eerste lockdown.


Inzetten op mentale gezondheid en communicatie met team

Torfs werd al een aantal keer uitgeroepen tot beste werkgever. Ook in moeilijke tijden vindt de CEO het belangrijk om medewerkers tevreden te houden. Hoe blijft Torfs ook tijdens corona een great place to work?


Ben je benieuwd naar het volledige webinar? Bekijk hem hier gratis en ontdek de boeiende insights die CEO Wouter Torfs met ons deelde!


Nooit meer een webinar missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

meer blogs lezen

Lees meer

Location Talking Points #1 | Wat kan jij leren van Tesla, H&M, Albert Heijn & Leonidas?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen-en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Leonidas, H&M, Tesla en Albert Heijn.

Opnieuw groeien naar maximale winkelprestaties

Met de zware wintermaanden achter ons, wil je jouw winkels weer maximaal laten presteren. Maar hoe weet je in deze onzekere tijden wat de juiste acties voor jouw winkels zijn? Zó zet je data slim in voor jouw optimale post-corona locatiestrategie!

Over RetailSonar