VIDEO: De lockdown lessen van Wouter Torfs

De coronacrisis zette de retailsector op z’n kop. Wat leerde Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs uit de lockdown? En hoe wil hij in 2021 het verschil maken? Bekijk hier de opvallendste passages uit onze live Q&A.

Tijdens een exclusieve RetailSonar Academy Q&A vertelt Wouter Torfs eerlijk en openhartig over zijn ervaringen. De Belgische omnichannel schoenenretailer telt meer dan 75 winkels en kreeg het in 2020 zwaar te verduren.


Impact op omzet

COVID-19 betekende voor Schoenen Torfs in eerste instantie een verlies van 25 miljoen euro. Welke maatregelen namen ze om de schade te beperken? 


Boost in e-commerce

2020 zorgde voor een stroomversnelling bij het online shoppen. Tijdens de eerste lockdown stegen de online aankopen bij Torfs met 400%. 


Meer online bestellingen, toch minder retourverzendingen

Klanten kochten direct wat ze nodig hadden. Het retourpercentage daalde bij Torfs met meer dan 60% tijdens de eerste lockdown.


Inzetten op mentale gezondheid en communicatie met team

Torfs werd al een aantal keer uitgeroepen tot beste werkgever. Ook in moeilijke tijden vindt de CEO het belangrijk om medewerkers tevreden te houden. Hoe blijft Torfs ook tijdens corona een great place to work?


Ben je benieuwd naar het volledige webinar? Bekijk hem hier gratis en ontdek de boeiende insights die CEO Wouter Torfs met ons deelde!


Nooit meer een webinar missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

meer blogs lezen

Lees meer

Van optimalisatie tot slimme groei: de 4 belangrijkste trends voor jouw winkelnetwerk in 2022

Klanten en winkelprestaties veranderen. Wat betekent dit voor je winkelnetwerk? Van optimalisatie, efficiëntie, minder locaties tot slimme groei: dit zijn dé trends voor 2022 volgens de location intelligence experts van RetailSonar.

Corona & koopgedrag: nooit eerder kochten we zo doelgericht

Corona verandert ons winkelgedrag. We winkelden in 2021 minder en korter, maar gaven per bezoek méér uit. Winkels waar klanten zeer efficiënt kunnen shoppen, presteerden nooit beter. Dit zijn de resultaten van onze data-driven analyse!

Omzetverlies grote steden in 2021 gehalveerd, kleine gemeenten nog steeds in de plus

De coronapandemie veranderde het consumentengedrag als nooit tevoren. We kochten vooral lokaal en veel traffic builders vielen plots weg. De omzet van winkels in kleinere gemeenten en periferie steeg, maar bleef ver achter in de grote stadscentra. Hoe ontwikkelde de omzet per type locatie? Dit zijn de cijfers!

Over RetailSonar