Vers bloed!

Een sterke groeier als RetailSonar kan niet zonder een regelmatige stroom van nieuwe RetailSonarkes.

Uiteraard zijn er minimumvereisten: het warm krijgen van mooie datapakketten, plezier halen uit een complexe uitdaging én op de hoogte zijn van de laatste meezinghits – met bijhorende danspasjes. Maar, het allerbelangrijkste, ze moeten zich met hart en ziel inzetten voor onze klanten. Anders, no pasarán! Ziehier onze laatste aanvoer, recht van de versmarkt.


Maarten Bornauw (Business Development) is het saleswonder waar we al onze toekomstdromen bij neerleggen – no pressure, ahum.

“Zelfverzekerd, resultaatsgericht, actief & ondernemend, geen zittend gat, lacht en zevert graag”, zo omschrijft Maarten zichzelf.
“Ik hou van sales maar ik heb ook intellectuele uitdagingen nodig om geboeid te blijven. In het verleden werkte ik al met data, ik vind het leuk om te zien hoe je deze op een intelligente manier kan inzetten om businessdoelen te behalen. Dit vind ik terug bij RetailSonar en onze moderne en gesofisticeerde diensten spreken mij enorm aan.”
“Voor ik bij RetailSonar aan de slag ging heb ik vier maand door Azië gereisd. De wereld is zo groot en er valt zoveel te ontdekken. Ik heb gereisd naar Cambodja, Thailand en Nepal. Omdat ik vind dat we het hier zo goed hebben, wou ik méér doen dan enkel rondreizen en plezier maken. In Cambodja gaf ik Engelse les op een school voor kinderen uit arme gezinnen, in Thailand volgende ik onder andere een thaibokstrainingskamp (één van mijn passies!) en dan in Nepalese bergen heb ik aan de heropbouw van een school gewerkt die was ingestort bij de grote aardbeving.”
“Voor de rest ben ik een doodnormale jongen, echt waar. Maar moest ik toch een rare gewoonte nastreven, dan zou ik maquettes van kathedralen met lucifers maken. Dat fikt zo mooi, hé!”


Nico Van den Winckel (Frontend Webdeveloper) is de man die ervoor zorgt dat elke login in onze tool een aangename belevenis is.

“Ik was op zoek naar een jong, dynamisch bedrijf waar ik mij op technisch vlak verder kon ontwikkelen. Ik ben een vader van twee zoontjes, die heel wat aandacht vragen, daarom zocht ik een bedrijf met een gezonde work-life balance. Ik vond dat totaalpakket bij RetailSonar”.
“Als ik mezelf op de Burghouts schaal ( http://peggyburghouts.nl/insights/) bekijk, ben ik iemand met een sterke voorkeur voor blauw. Ik ben iemand die vaak (mentale) lijstjes maakt, eerst voldoende informatie nodig heeft en -voor hij ergens een mening over kan uiten- zich graag in stilte bezighoudt en alles zo objectief mogelijk probeert te bekijken.”
“Als Frontend Webdeveloper ben ik vooral bezig met het bruikbaar maken van de verschillende tools. Ik probeer het werk van de consultants, backend developers en klanten eenvoudiger te maken door intuïtieve schermen te maken, die gemakkelijk in gebruik zijn. Ik geef de data op een correcte en eenvoudige manier door naar de backend zodat de backend developers er hun magie mee kunnen doen. Daarnaast denk ik mee over de schaalbaarheid van het product.”
Hoe brengt Nico graag z’n vrije tijd door? “Auto’s wassen vind ik ontspannend. Muziek heb ik het liefst lekker hard: geef mij maar een dosis metal. Ontspannen doe ik graag bij een leuke serie of film op Netflix en met een goed stukje kangoeroe of een côte à l’os. Mmm.”
Spijtig genoeg moet Nico z’n nerdkaart wel terug indienen: “Ik heb nog geen enkele Star Wars film gezien, sorry.”


Frederick Coene is onze big data scientist, kortom de man van wie wij het onmogelijke vragen. En hij kan maar beter zorgen dat hij het geregeld krijgt!

“Voor RetailSonar is het essentieel om grote hoeveelheden aan data snel te kunnen verwerken, integreren en analyseren, zodat de data kan worden vertaald in inzichten die op hun beurt weer dienen om beslissingen te nemen. Maar dat is niet alles. Ik werk ook mee aan een RetailSonar prototyping tool als full stack developer.”
“RetailSonar is een jong en dynamisch bedrijf waar ik mij vanaf het eerste moment al op mijn gemak voelde. De leercurve binnen het bedrijf is dan ook aanzienlijk groot. Waarbij je al vanaf het begin heel wat verantwoordelijkheid krijgt. Mijn grote passies: het optimaliseren van code, het ontdekken van nieuwe machine learning technieken, predictive analytics en big data. Ik kan mij dus volledig uitleven bij RetailSonar. Mijn thesis sloot ook aan bij deze job. Die ging over “Visuele authentieke real-time emotieherkenning” waarbij ik gebruik maakte van conventionele neurale netwerken.”
“Ik hou van sporten en speel volleybal in 2de divisie in Diksmuide. Ontspannen doe ik op trap music. Het gerecht waarmee je mij aan sneltempo aan tafel krijgt? Zonder twijfel spaghetti!”

Lees meer

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Waarom openen succesvolle retailers steeds meer kleinere winkellocaties?

Steeds meer grote retailers én puur online retailers openen in het stadscentrum vaak kleine winkelformules. Wat zit er achter deze strategie en wat kan jij eruit leren op vlak van efficiëntie, nabijheid en het effect op online sales?

Over RetailSonar