Partnership met Geocible brengt Franse expansie in stroomversnelling

90% accurate omzetvoorspellingen, daar dromen ook Franse retailers van. Met de steun van Geocible, een technisch hoogstaand geomarketingbedrijf uit Parijs, willen we het aantal Franse klanten de komende jaren gevoelig uitbreiden.

“Meer dan 200 Europese retailers en dienstverlenende bedrijven nemen dankzij het RetailSonar-platform steeds de juiste locatiebeslissingen”: vertelt Dieter Debels, CEO van RetailSonar. “Dat maakt ons marktleider in de Benelux. Daarnaast hebben we ook heel wat tevreden Franse klanten. Om die Franse retailmarkt nog beter te bedienen, gingen we op zoek naar een betrouwbare lokale partner.”

"Geocible's grootse troef? We leveren ijzersterke kwaliteit. Zelfs onze concurrenten bewonderen onze technische expertise"


De keuze viel op Geocible. Deze geomarketingspeler uit Parijs werd in 1997 opgericht door Olivier Lamy: “Al 23 jaar geven we onze klanten een data-gedreven antwoord op strategische locatievraagstukken. Dat doen we met een straf team van 10 experts en onder het motto “Voir. Comprendre. Agir.”

“Onze grootste troef? Dat is ongetwijfeld onze ijzersterke reputatie op het gebied van kwaliteit. We leveren echt vakwerk. Zelfs onze concurrenten bewonderen ons om onze technische expertise.”“We maken nooit beloftes die we niet kunnen nakomen. Dat maakt dat je soms ook vragen krijgt die je niet altijd kan oplossen. Dat was frustrerend. Samenwerken met RetailSonar betekent voor ons het laatste ontbrekende puzzelstukje. We kunnen klanten nu accurate omzetvoorspellingen en revolutionaire traffic data aanbieden. Dat zijn oplossingen van het allerhoogste niveau en absoluut uniek in het Franse retaillandschap.”

"De oplossingen van RetailSonar zijn van het allerhoogste niveau en absoluut uniek in het Franse retaillandschap."


Dieter Debels (RetailSonar). “Geomarketing is veel meer dan enkel data op kaart visualiseren. Je hebt echte experts nodig. Het Geocible-team heeft alle skills om onze oplossingen perfect op maat af te werken voor de Franse markt. Ze leveren absolute topkwaliteit en kennen de lokale context door en door. Zo maken zij het verschil.”

“De beide teams delen hetzelfde DNA. Het gevoel zit juist en er is een groot wederzijds vertrouwen. We kijken vol passie en ambitie uit naar een vruchtbare samenwerking.”


Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

meer blogs lezen

Lees meer

Location Talking Points #1 | Wat kan jij leren van Tesla, H&M, Albert Heijn & Leonidas?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen-en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Leonidas, H&M, Tesla en Albert Heijn.

VIDEO: De lockdown lessen van Wouter Torfs

De coronacrisis zette de retailsector op z’n kop. Wat leerde Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs uit de lockdown? En hoe wil hij in 2021 het verschil maken? Bekijk hier de opvallendste passages uit onze live Q&A.

Opnieuw groeien naar maximale winkelprestaties

Met de zware wintermaanden achter ons, wil je jouw winkels weer maximaal laten presteren. Maar hoe weet je in deze onzekere tijden wat de juiste acties voor jouw winkels zijn? Zó zet je data slim in voor jouw optimale post-corona locatiestrategie!

Over RetailSonar