Location Talking Points #2 | Wat kan jij leren van Primark, Taco Bell, Bristol & Action?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Primark, Taco Bell, Bristol en Action.


Primark: 40% omzetverlies in 6 maanden tijd

In tegenstelling tot veel concurrenten in de modesector heeft Primark geen webshop. Dankzij de vele winkelsluitingen zag de retailer haar omzet dan ook met 40% dalen gedurende de laatste 6 maanden. Andere retailers hielden de financiële status van Primark goed in de gaten. Primark is voor velen namelijk een sterke traffic builder.

Maar er is ook goed nieuws: de heropening van de Primark winkels in Engeland leidde tot recordomzetten. Meer dan de helft van de winkels verkocht meer dan ooit tevoren. Ook in Nederland en België waren lange wachtrijen te zien. Primark is daarmee één van de belangrijkste symbolen van het herstel van de retailsector.

Waarom zijn perfecte buren zo belangrijk voor het succes van jouw winkels? Ontdek het in onze blogpost! Taco Bell: optimale convenience met fast-food 

Een naadloze winkelervaring is belangrijker dan ooit tevoren. De Amerikaanse fastfoodketen Taco Bell besloot om convenience naar het volgende niveau te tillen. Op Times Square opende de keten een volledig digitaal restaurant. Je krijgt je fastfood er letterlijk zo fast mogelijk: je kunt er online bestellen en er zijn speciale pick-up cabines om je bestelling op te halen.

Een nieuwe stap richting optimale convenience of een brug te ver? De tijd zal het ons leren!

Convience maakt het verschil! Lees er meer over in ons “Trendrapport Retail 2021”.


Bristol: 10 extra winkelsluitingen

De Nederlandse retailer Bristol blijft haar winkelnetwerk optimaliseren. Onderdeel daarvan is de sluiting van 10 extra winkels waarvan de omzet achterblijft. Het is een noodzakelijke maatregel volgens CEO Elise Vanoudenhove. Tijdens de lockdown halveerde de omzet van Bristol.

Overweeg je winkels te sluiten? Download dan onze whitepaper “Minder locaties, meer omzet”.

We begeleiden je stap voor stap in het sluiten van winkels zonder klanten te verliezen Het eindresultaat? Een slimme optimalisatie van je bestaande retailnetwerk.Action goes Italy

Non-food discounter Action windt geen doekjes om haar ambitieuze groeiplannen. De keten heeft onlangs voet aan wal gezet in Italië. De eerste winkels openden in Milaan en Turijn, later dit jaar komen daar nog enkele winkels bij.

Action blijft een van de snelstgroeiende Europese retailers. Afgelopen jaar spraken we hen over hun locatiestrategie en besluitvormingsproces. 

Nieuwsgierig? Lees hier het volledige interview met Action!Onze vlog elke maand in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

Van optimalisatie tot slimme groei: de 4 belangrijkste trends voor jouw winkelnetwerk in 2022

Klanten en winkelprestaties veranderen. Wat betekent dit voor je winkelnetwerk? Van optimalisatie, efficiëntie, minder locaties tot slimme groei: dit zijn dé trends voor 2022 volgens de location intelligence experts van RetailSonar.

Corona & koopgedrag: nooit eerder kochten we zo doelgericht

Corona verandert ons winkelgedrag. We winkelden in 2021 minder en korter, maar gaven per bezoek méér uit. Winkels waar klanten zeer efficiënt kunnen shoppen, presteerden nooit beter. Dit zijn de resultaten van onze data-driven analyse!

Omzetverlies grote steden in 2021 gehalveerd, kleine gemeenten nog steeds in de plus

De coronapandemie veranderde het consumentengedrag als nooit tevoren. We kochten vooral lokaal en veel traffic builders vielen plots weg. De omzet van winkels in kleinere gemeenten en periferie steeg, maar bleef ver achter in de grote stadscentra. Hoe ontwikkelde de omzet per type locatie? Dit zijn de cijfers!

Over RetailSonar