Afbeelding ©

Raf Michiels

De impact van de fiets, werkgelegenheid & toerisme op de omzet van Nederlandse supermarkten

De afgelopen maanden deden twee thesisstudenten van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam in samenwerking met RetailSonar & DEEN Supermarkten onderzoek naar omzetvoorspellende factoren voor Nederlandse supermarkten. We zetten de belangrijkste inzichten voor je op een rij.

We zijn er bij RetailSonar van overtuigd dat onze leergierigheid en nieuwsgierigheid deel uitmaken van onze kracht. We leren door onze nauwe banden met de academische wereld én we leren van de uitdagende vraagstukken die onze klanten ons elke dag voorschotelen. Die kennis delen we graag met onze klanten.

De afgelopen maanden had RetailSonar gezelschap van twee GeoMarketing studenten van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam: Kasper Michel en Marloes Polman. Zij hebben zich bij RetailSonar met verkoopdata van onze klant DEEN supermarkten gefocust op (aanvullende) omzetvoorspellende factoren van supermarkten in Nederland.


De impact van fietsbereikbaarheid op de supermarktomzet

Marloes Polman deed onderzoek naar de impact van de fiets als  vervoermiddelkeuze op de omzet van supermarkten in Nederland. Enerzijds  door te kijken naar het verschil tussen autoreistijden en  fietsreistijden, en anderszijds door meetbare omgevingsfactoren voor  fietsen te formuleren. Voor nog accuratere omzetprognoses is het  belangrijk om onderscheid te maken in de verzorgingsgebieden van je  winkels bepaald door autoreistijden en door fietsreistijden, is haar  belangrijkste conclusie.

Meetbare omgevingsfactoren die effect hebben op de mate waarin supermarkten met de fiets bezocht worden, zijn bevolkingsdichtheid, fietspad dichtheid en fietspad connectiviteit. Parkeerdruk en autobezit blijken geen significante invloed te hebben op het percentage fietsbezoekers.

"Vanuit DEEN zagen we al dat fietsreistijd, werkgelegenheid en toerisme van invloed zijn op bepaalde supermarktlocaties. Fantastisch dat RetailSonar zich samen met Marloes en Kasper heeft ingezet om dit op een wetenschappelijke wijze uit te zoeken en te onderbouwen en daarmee de omzetinschatting steeds beter maakt." 


Sander Bot, DEEN Supermarkten


Door supermarkten op voorhand al te verdelen in supermarkten die goed per auto bereikbaar zijn en supermarkten die goed per fiets bereikbaar zijn, worden omzetprognoses significant zuiverder, ontdekte Marloes. Graviteitsmodellen – zoals die van RetailSonar - maken het mogelijk om de exacte impact van de fietstoegankelijkheid op de omzet van elke individuele supermarktomzet in beeld te krijgen. Daarnaast beveelt Marloes aan om in de grootstedelijke gebieden een nog fijnmaziger onderscheid in typen supermarkten te maken.



De impact van toerisme en werkgelegenheid op de supermarktomzet

Kasper Michel onderzocht wat de impact van toerisme en werkgelegenheid is op de sales van supermarkten. Hij ontdekte dat beide componenten een significante invloed hebben op het marktpotentieel van een supermarkt. De impact van kantoorlocaties blijkt daarbij het sterkst te zijn wanneer deze zich binnen het primaire verzorgingsgebied bevinden.

In zijn onderzoek maakte Kasper onderscheid tussen toeristen die overnachten (voorbeeld: Julianadorp) en dagtoeristen (voorbeeld: Keukenhof). Het inschatten van het aantal toeristen bleek geen gemakkelijke opgave, hier was behoorlijk wat creativiteit voor nodig. 


Hij kwam tot de conclusie dat vooral werkenden binnen het primaire verzorgingsgebied invloed hebben op de aankopen die na 17.00 uur ’s middags gedaan worden. Op de verkopen rond lunchtijd heeft de werkgelegenheid minder invloed.

Kasper en Marloes zijn inmiddels beiden als Junior Geomarketing Consultant in dienst getreden bij RetailSonar Nederland.



Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

TRENDRAPPORT: Retail 2024 | Hoe en waarom retailers hun bestaande winkelnetwerken optimaliseren

In dit trendrapport brengen we het veranderend gedrag van klant én retailers in kaart. We analyseren fysieke en online winkelprestaties, onthullen welke strategische keuzes retailers maakten en kijken ook vooruit. Hoe verhoog jij het succes van je retail netwerk in 2024?

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Over RetailSonar