Business Breakfasts 2017: het verslag!

De afgelopen weken ontvingen we tijdens drie ontbijtsessies in totaal meer dan 35 CEO’s, expansiemanagers, marketeers en CRM-experts. We presenteerden hen telkens de laatste geomarketinginzichten, een live demo en een klantengetuigenis. Kon je er niet bij zijn of fris je graag je geheugen nog even op? Dankzij dit verslag ben je in geen tijd weer up-to-date!

28 november: locatieplanning- en performantie. Breukelen (NL)

Starten deden we in Nederland. We toonden er hoe je dankzij een concreet stappenplan de prestaties van je huidige verkooppunten kan maximaliseren. Voormalig Ranzijn-CEO Bart Scheffer blikte terug op de samenwerking met wat hij een “razend slimme tool” noemde. Als eerste Nederlandse klant van RetailSonar had hij recht van spreken. Hij blikte - vanuit zijn digitale mindset - ook vooruit. Zijn visie op hoe AI de retailsector drastisch zal veranderen, zorgde voor een stevige reality check. De recente ontwikkelingen op het domein van artificiële intelligentie bieden uitdagingen, maar ook kansen. Het beslissingsondersteunende RetailSonar-platform is daar volgens Bart een uitstekend voorbeeld van.

Het aanwezige publiek was geboeid en nam actief deel aan de discussie. “Hoe nauwkeurig kan je de impact van je concurrenten in kaart brengen?” of “hoe bereken je de impact van een online webshop op je fysieke winkelnetwerk?”. Het waren maar twee van de vele vraagstukken die in groep werden besproken. Een leerrijke ontbijtsessie voor alle aanwezigen, ook voor ons!


30 november: locatieplanning- en performantie. Gent (BE)

Retail Forum Belgium-secretaris Jo Vanmeirhaeghe opende de Belgische sessie rond locatieplanning- en performantie. Hij had een duidelijk advies voor de talrijk opgekomen retailers: “enkel wie zich aanpast, overleeft!”.

Retailers die ervoor kiezen om hun winkelnetwerk aan te passen, willen daarover op een objectieve manier kunnen beslissen. RetailSonar-collega’s Dieter en Tessa toonden hoe je door te starten vanuit markt- en eigen data steeds efficiëntere locatiebeslissingen kan nemen. Zo kan je als retailer niet enkel je huidige situatie in kaart brengen maar behoren ook impactsimulaties van openingen en sluitingen en zelfs het geautomatiseerd uittekenen van optimale toekomstige winkelnetwerken tot de mogelijkheden.

Dirk Schaele, operations director bij Sonova, sloot af met een aanstekelijke getuigenis. Zijn ervaring leerde dat je ontzettend kan bijleren door resultaten te blijven evalueren en parameters waar nodig bij te sturen of toe te voegen. Hij stuurde iedereen naar huis met een pleidooi om in elke organisatie een hart voor data te hebben. Een boodschap waar wij voor de volle 100% achter staan!


5 december: campagne targeting. Gent (BE)

We sloten af met een Business Breakfast voor marketeers en CRM-managers. Het bereiken van de juiste klant, met de juiste boodschap, op het juiste moment is in deze digitale tijden complexer dan ooit. Retailers die erin slagen om de schat aan klantendata te vertalen naar optimaal gesegmenteerde marketingcampagnes nemen een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Deze sessie zat boordevol tips en tricks over hoe je een 360° DNA van je klant in beeld kan brengen. De aanwezigen trokken met veel inspiratie en goed volgeschreven RetailSonar-boekjes opnieuw huiswaarts.


Aan alle sprekers en ingeschreven retailers: ontzettend bedankt om van deze sessies drie bijzonder fijne momenten vol kennisdeling en inspiratie te maken! 

Kon je er deze keer niet bij zijn? Hou de komende maanden dan zeker de eventpagina in de gaten of blijf op de hoogte dankzij de RetailSonar-nieuwsbrief.

Deze sessies gemist? Geen probleem! 
Maak vrijblijvend een afspraak met onze experts.

Lees meer

Hoe vermijd je een foute locatiebeslissing? Deel 2: zoek de juiste buren

Winkels die opengaan en kort nadien weer sluiten. We zagen het de voorbije jaren meer en meer gebeuren. Foute locatiebeslissingen worden retailers – onder de toenemende druk van e-commerce – steeds vaker fataal. Maar hoe maak je nu de juiste locatiekeuzes? We delen onze expertise in drie artikels. Vandaag in deel 2: de meerwaarde van efficiënte clustering.

Herbeluister: retailexpert Rupert Parker Brady over Nederlandse expansie RetailSonar

In het BNR-programma "Zakendoen" gaf de bekende Nederlandse retailexpert Rupert Parker Brady tekst en uitleg bij de start van RetailSonar in Nederland.

"RetailSonar is het kompas dat Nederlandse retailers door woelige wateren kan loodsen"

Sinds begin april is Walrick Smits, die eerder veel data-ervaring opdeed bij Spotta en PostNL, verantwoordelijk voor de Nederlandse expansie van het Belgische RetailSonar. Deze scale-up helpt retailers met locatieplanning, locatieperformance en het bedenken van de meest rendabele marketinginspanningen voor elke winkellocatie. In thuisland België mag RetailSonar een groot deel van de winkelketens tot zijn klanten rekenen. “We zijn ervan overtuigd dat we ook in Nederland en later in andere Europese landen een forse expansie kunnen neerzetten.”