Baanbrekende traffic data voor de juiste locatiestrategie

Hoeveel passanten en bezoekers rijden voorbij elke locatie? Anonieme locatiedata die verzameld wordt via miljoenen smartphones bevat een schat aan informatie. Dankzij nieuwe data packs in het RetailSonar-platform maken we jouw locatiebeslissingen nóg accurater...

Waarom is gedetailleerd inzicht in passanten- en bezoekersdata zo belangrijk voor winkelprestaties? En op welke business vraagstukken geven deze nieuwe data packs antwoord? We zetten de 7 belangrijkste voor je op een rij: 


1. Hoeveel voertuigen passeren voorbij jouw winkel(s)? 

Het is één van de belangrijkste indicatoren bij het openen van een nieuwe winkel: de hoeveelheid traffic. En dat is niet voor niets: ben je goed zichtbaar én zijn de passanten relevant voor jouw business, dan levert je dat meer omzet op.2. Neemt de traffic rond mijn winkels toe of af?

Verkeersbewegingen zijn aan verandering onderhevig. Loopt de traffic rond een winkel terug, dan biedt de traffic data een perfecte onderbouwing voor huurprijsonderhandelingen.


3. Hoe stem ik de openingstijden van mijn winkels optimaal af op de lokale omgeving?

Wat is het profiel van jouw klanten? Zijn het dagrecreanten, dagtoeristen, verblijfstoeristen of shoppers? En op welk tijdstip is jouw doelgroep vlakbij jouw winkel? De openingstijden van jouw winkels stem je zo perfect af op het bezoekersprofiel en de lokale activiteit.


4. Wie zijn mijn klanten?

Voor wie (nog) niet over een compleet CRM beschikt, is de analyse van traffic data een ideale manier om een profiel van je klanten op te bouwen. Het kan een goed alternatief zijn voor een tijdsintensief klantherkomstonderzoek zoals een postcodebevraging.

Komen klanten naar jouw winkel vanuit hun thuis- of werklocatie? Uit binnen- of buitenland? Deze data is uiteraard essentieel bij het analyseren van klantengedrag en het optimaliseren van lokale marketingcampagnes.5. Hoeveel extra omzet leveren de buren van mijn winkels op? 

Door onderscheid te maken tussen bestemmingsaankopen en niet-bestemmingsaankopen en kruisbezoeken te identificeren, kom je te weten welk deel van jouw omzet afhankelijk is van de bezoekers die jouw buren aantrekken. Zij kunnen je tot maar liefst 200% extra omzet opleveren!6. Hoe houd ik in mijn locatieplanning rekening met drukte en congestie?

Een slechte bereikbaarheid kan grote impact hebben op de omzet van je winkels. De verplaatsingsbereidheid van klanten kent immers grenzen. Goed inzicht in de verzadiging van het wegennet in de nabijheid van jouw (toekomstige) locaties is daarom cruciaal.7. Hoe becijfer ik de mobiliteitseffecten van mijn nieuwe locatie? 

Passagedata biedt een uniek zicht op de huidige verkeersbewegingen. Dankzij slimme koopstroommodellen kan je ook de impact van een opening voorspellen. Zo kan je sterkere mobiliteitsstudies uitvoeren in het kader van vergunningsdossiers. 


Traffic data in het RetailSonar platform

De drukte op de toegangsweg naar een potentiële nieuwe locatie bekijken? De avonddrukte rondom een wat minder presterende vestiging analyseren, om langere openingstijden te onderbouwen? Het kan allemaal direct in het RetailSonar platform! De traffic informatie is in kaart- én grafiekvorm heel eenvoudig op te vragen door op de betreffende locatie te klikken. 

Wil je deze data aan je platform toevoegen? Contacteer jouw RetailSonar contactpersoon voor meer informatie!


RetailSonar helpt meer dan 100 retailers in 5 verschillende landen met het ontwerpen van een optimale locatiestrategie. Dit doen we o.a. dankzij een uniek cloudplatform en slimme kunstmatige intelligentie.


Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

NIEUW: Met deze extra groepstrainingen haal je altijd het maximale uit je RetailSonar-platform!

Onze company trainer Frances maakt je elke maand wegwijs in het RetailSonar-platform. Naast algemene trainingen organiseren we ook momenten voor real estate-, sales- & marketingprofessionals. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle geplande sessies.

Welkom bij de RetailSonar Academy!

In 2021 maken we onze klanten nóg slimmer! We lanceren de RetailSonar Academy: een gloednieuwe community met tal van voordelen, exclusief voor RetailSonar-klanten. What's in it for you?

TRENDRAPPORT: Retail 2021 | Een data-gedreven analyse van het voorbije retailjaar

Wie klantgedrag wil voorspellen, moet het eerst in kaart brengen. We analyseerden de salesdata van 650+ locaties in België en Nederland. De belangrijkste resultaten lees je in een handig trendrapport!

Over RetailSonar