Afbeelding ©

Raf Michiels

8 korte vragen voor onze 8 nieuwe collega's!

Een sterke groeier als RetailSonar kan niet zonder een regelmatige stroom van nieuwe collega's. We zorgden voor een eerste kennismaking met telkens 8 korte vragen!

Lore Wostyn

Office Manager
Bij Retailsonar sinds: maart 2019

Waarom koos je voor RetailSonar?

Ik was op zoek naar een jonge & dynamische omgeving, waar men niet te veel in hokjes denkt. En dat de Ghelamco Arena een pak dichter bij huis ligt, is ook heel mooi meegenomen.

Wat vind je het leukste aan office manager zijn?

Dat ik zo veel contact heb met iedereen. Sales, consultants, developers, ze passeren allemaal de revue. Eenzaam is het nooit!

Wat was het de fijnste moment van de afgelopen maanden?

De activiteiten naast de werkuren springen er voor mij bovenuit: muurklimmen, elke vrijdagmiddag samen gaan lopen en uiteraard ook zelf trampo-les geven aan mijn collega’s.

Je geeft in je vrije tijd niet alleen trampo maar ook spinning-les. Wat is je favoriete nummer om les op te geven?

Geef mij maar een hardstylenummer (lacht). Tijdens zo’n les gaat het er soms stevig aan toe. Op Hurricane van RAN-D kan je he-le-maal los gaan!

Welke beroemdheid zou je graag eens ontmoeten?

Usain Bolt mag wel eens langslopen. Ik ben verzot op sport en heb jarenlang atletiek gedaan. Ik heb ontzettend veel bewondering voor hoe Bolt met zijn grapjes en relaxte stijl de atletiekwereld helemaal veranderde.


Stel: je mag nog maar één gerecht eten voor de rest van je leven. Wat kies je?

(Resoluut) Een hamburger. Of nee: witloof in de oven met kaassaus is ook wel heerlijk. Ik eet gewoon zo graag dat kiezen eigenlijk onmogelijk is. (lacht)

Over dilemma’s gesproken… Waarvoor kies je: alle muziekinstrumenten ter wereld bespelen of je alle talen ter wereld spreken?

Alle talen spreken. Daarmee geraak je veel verder.

Een laatste dilemma om het af te leren. Je krijgt de keuze om mee te doen een aan van deze twee tv-formats: een survivalprogramma of een datingshow?

Als ik nu dating zeg, krijg ik het aan de stok met mijn vriend (lacht). Oh, dit is echt een moeilijke keuze, want bij survival zou ik mijn angsten moeten overwinnen. Kleine ruimtes, hoogtes, spinnen, …vreselijk! Maar bon, neem toch maar survival. Ik bijt wel op mijn tanden. (lacht)


Maarten Verhelst

Junior Geomarketing Consultant
Bij Retailsonar sinds: maart 2019

Welke diploma’s heb jij in je bezit?

Ik startte mijn opleidingscarrière met een professionele bachelor in marketing (bedrijfsmanagement). Daarna specialiseerde ik me verder dankzij een master in de handelswetenschappen, opnieuw met de optie marketing. Tijdens mijn studies zag ik dus zowel de praktijk- als de datakant voorbij komen.

Hoe ben je bij RetailSonar terecht gekomen?

Ik schreef mijn thesis over de optimale locaties voor pop-ups & flagship stores. Onderzoek naar winkellocaties lag mij wel. Ik vroeg me af of er eigenlijk wel een bedrijf was dat dit vanuit een klantenperspectief onderzocht. Zo kwam ik op de website van RetailSonar terecht. En van het een kwam het ander…

Je bent nu al zo’n halfjaar bij ons aan de slag. Wat was jouw persoonlijk hoogtepunt tot nu toe?

Mijn eerste meeting met de klant! Als consultant werk je een aantal weken heel intensief aan een project. Die eerste keer het optimale winkelnetwerk aan retailmanagers kunnen presenteren, was een fantastisch gevoel. Je merkte echte dat we die klant vooruit konden helpen, wat me ontzettend veel energie gaf.

Waar krijg je energie van als je niet op kantoor bent?

Thuis vind je me regelmatig samen met vrienden in mijn eigen man cave, volledig uitgerust met biljarttafel en ijskast. Daarnaast doe ik aan powerlifting en ga ik graag op verkenning in eigen land samen met mijn vriendin. Je hoeft niet ver te reizen om mooie plekjes te ontdekken.

Absoluut! Laten we toch even buiten de landsgrenzen kijken: voor welke droomreis zou je meteen je koffers pakken?

Ik zou dolgraag eens met een cabrio de Route 66 volgen, dwars door Death valley.  Volgens vrienden is dat een echte aanrader!

 

 

Wat is jouw fijnste festivalherinnering?

Drie jaar geleden trok ik voor het eerst naar Rock Werchter, sindsdien miste ik geen enkele editie. Mijn persoonlijk hoogtepunt? Het fenomenale Werchter-optreden van de Foo Fighters in 2017. 

Wat wou je als kind later graag worden?

Vroeger spendeerde ik vele uren op mijn skateboard. Ik vond het vooral tof om mijn vrienden te filmen terwijl zij nieuwe trucjes uitprobeerden. Daarom droomde ik er toen van om cameraman te worden, omdat je dan altijd vlakbij het spektakel bent. Uiteindelijk is het allemaal net iets anders uitgedraaid (lacht).

Afsluiten doen we met een food-dilemma. Verplicht te kiezen: nooit meer pizza of nooit meer frietjes?

Ik ga een erg on-Belgische antwoord moeten geven, vrees ik: “bye bye frietjes”!


Marloes Polman

Junior Geomarketing Consultant
Bij Retailsonar sinds: augustus 2019

Je koos er dit voorjaar voor om je thesis bij RetailSonar te schrijven. Waarover ging die juist? 

In mijn thesis onderzocht ik hoe we het RetailSonar-model kunnen verfijnen door het reizen met de fiets toe te voegen. In Nederland hebben we namelijk een ander reispatroon dan onze buurlanden. Dat was behoorlijk complex en uitdagend, maar ook erg leuk. Beide partijen zagen het achteraf wel zitten met elkaar. En zo is het balletje een beetje gaan rollen…

Waar kijk je in je eerste maanden als Geomarketing Consultant het hardst naar uit?

Ik kijk echt wel uit om nu met projecten aan de slag te gaan en alle zaken die we leren in de RetailSonar Academy in praktijk om te zetten. Je wil uiteraard zo snel mogelijk meerwaarde creëren voor de klant.

De eerste maanden werk je vanuit het Belgisch hoofdkantoor in Gent. Valt dat een beetje mee?

Zeker. We zijn ook tijdelijk  naar Gent verhuisd, heel leuk! Af en toe heb ik het wel moeilijk om de taal te volgen. Vooral wanneer het wat sneller gaat. Maar verder is het cultuurverschil helemaal niet zo groot.

Kan je hier in Gent ook nog voldoende tijd maken voor je hobby’s?

Ja hoor. Ik rij paard en vond ondertussen al een manege vlakbij. Wat er zo leuk is aan paardrijden? Het is gewoon heerlijk ontspannend na een dagje werken. Eigenlijk is het een combinatie van teamgevoel en individuele sport. Je traint intensief met je paard van 700 kilo om samen ergens goed in te worden. Misschien moeten we dat binnenkort maar als teamuitje doen.

Wat wou je als kind later graag doen? En zeg nu niet Geomarketing Consultant worden!

(lacht) Ik wou de Olympische Spelen organiseren. Echt waar! Wanneer ik als kind naar de Spelen keek en mijn sportidolen op tv zag, dacht ik: dit ga ik later doen. Sport heeft me gewoon altijd al geïnteresseerd en organiseren en ondernemen vond ik ook steeds leuk. Later volgde ik ook een HBO-opleiding sportmarketing.


Hoe ziet je droombestemming eruit?

Een land met uitgestrekte landschappen! Zoiets kunnen we ons hier niet voorstellen. Ik denk dan meteen aan China of Mongolië. De Transsiberië Express staat hoog op mijn bucketlist. Ik zou ook graag naar Nieuw-Zeeland gaan. Oceanië ken ik al een beetje omdat ik eerder al 7 maanden naar Australië trok.

We gooien er nog een aantal dilemma’s tegenaan: deelnemen aan een survivalprogramma of aan een datingshow?

Survival! Reizen en avontuur is mij op het lijf geschreven.

Als laatste: nooit meer pizza of nooit meer frieten. 

Nooit meer pizza! Ik hou echt te veel van “patat”. Met heel veel mayo graag (lacht).


Pommeline Ferlin

Junior Geomarketing Consultant
Bij Retailsonar sinds: augustus 2019

Waarom ben jij bij RetailSonar aan de slag gegaan?

Eigenlijk een combinatie van heel veel factoren. Allereerst de job zelf: Ik ben heel graag met data bezig maar ook met mensen. Die combinatie vind ik hier perfect terug. Het is bovendien ook een jong team en geen grote mastodont van een firma. Voorlopig is het in elk geval al heel leuk geweest (lacht).

Vanwaar die voorliefde voor data?

Het is gewoon de toekomst (lacht). Ik kan het eigenlijk niet echt benoemen. Ik volgde eerst een master Handelsingenieur (operations) en daarna een MaNaMa Data Analytics. Ik merkte al snel dat ik data veel leuker vond dan operations.

Wat doe je wanneer je niet met je neus in de data zit?

Ik ben vooral graag creatief bezig. In het middelbaar deed ik veel toneel, dictie, en voordracht. Tijdens de universiteit volgde ik ook nog tekenles.

Je bent hier nog maar net. Maar stel dat je meteen weer op vakantie kan en budget geen rol speelt. Waar trek je naartoe?

Ik denk Australië. Dat spreekt me het meeste aan: een andere manier van doen, rare beesten (lacht). Het is niet dat ik het al allemaal heb uitgedacht, maar ik zou er wel graag eens naartoe willen.

Wat is je favoriete muziekgroep?

Ik heb een heel uiteenlopende muzieksmaak. Daarbij ook veel oudere of klassieke bands. Een groep zoals Dire Straits maakt bijvoorbeeld heel mooie muziek.


Is er iets dat niemand over jou weet?

Niemand? Het moet natuurlijk wel publiceerbaar zijn op de website (lacht). Weet je dat ik ooit nog Tic Tac-doosjes verzamelde? Ik heb het exacte aantal nooit geteld, al waren het er wel redelijk veel. Het plan was om er ooit een tafel van te maken, maar die is er nooit gekomen (lacht).

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Ai. Heb je een minuutje (lacht). Met chips kan je me bijvoorbeeld altijd een groot plezier doen. Deze zomervakantie heb ik ook de SIMS terug opgepikt, best verslavend! En als ik mijn verstand echt helemaal op nul wil zetten, bekijk ik make-up tutorials op Youtube (lacht).

Fantastisch! Nog een dilemma om je hoofd over te breken: Ofwel lacht er nooit iemand om wat je zegt, ofwel moet jij altijd lachen wanneer iemand huilt.

Dat is echt erg (lacht). Dan lach ik toch nog liever wanneer er iemand huilt, zo ben ik wel. Stel dat er nooit meer iemand met mijn mopjes zou lachen, dat zou echt triestig zijn!


Leen Rubben

Junior Geomarketing Consultant
Bij Retailsonar sinds: augustus 2019

Waarom koos je voor RetailSonar als eerste werkgever?

Vooral het kleine, toffe, dynamische karakter trok me aan. Ik was bewust op zoek naar een scale-up met veel potentieel. Ik geloof rotsvast in wat we doen, we kunnen retailers echt helpen met ons platform.

Hoe zou je je eerste werkdagen omschrijven?

Super! Echt waar. Een tof team, toffe sfeer. Iedereen neemt de tijd om even met je te babbelen en niemand kijkt op je neer.

Waar kijk je naar uit de komende weken?

Ik wil mijn job graag snel onder de knie krijgen, er goed in worden en steeds verder verbeteren. Zodra je ergens goed in bent, vind je het normaal gezien ook meteen leuk.

Wat is je favoriete serie aller tijden?

Friends, een fantastische reeks! Ik heb alle afleveringen alle meerdere keren bekeken en ben onlangs opnieuw beginnen kijken (lacht).  In welke personages ik me het meeste herken? Een mix van Rachel en Monica, ik ben net zo’n kuisfreak!


Hoe ziet je ideale vakantiedag eruit?

Geef mij maar een combinatie van inspanning en ontspanning. ’s Ochtends een avontuurlijke activiteit, zoals canyoning, daarna heerlijk lunchen en nog iets kleins doen om dan vanaf 18u te aperitieven met de voetjes omhoog, perfect! (lacht).

Ideaal, jij organiseert dan vanaf nu alle teamactiviteiten? Wat wou je als kind graag worden?

Ik heb in de lagere school ooit “kinderarts” opgeschreven. Mensen helpen leek me wel leuk.

Tijd voor een strikvraag. Je mag nog maar 1 gerecht eten voor de rest van je leven. Wat staat er op het menu?

Wat een moeilijke vraag, ik hou te veel van eten! Ovenschotels en pizza staan hoog op de lijst, maar er kan voor mij niets boven een goede lasagne.

Laatste dilemma: ofwel kan je vandaag één wens doen ofwel wacht je tien jaar en krijg je er drie. Wat kies je?

Dan doe ik vandaag 1 wens. Je hebt echt geen idee wat er op 10 jaar allemaal kan gebeuren. Ik kan er dus beter nu al volop van genieten (lacht).


Lucas Argüello

Senior Developer
Bij Retailsonar sinds: augustus 2019

Wat overtuigde je om de overstap naar RetailSonar te maken?

Ik zag het als een grote uitdaging. De geomarketing-sector is namelijk volledig nieuw voor mij. Eerder werkte ik als full stack developer al aan websites voor een gevarieerde mix van bedrijven en klanten.  Mijn grootste project? Sites bouwen voor de Disney pretparken & resorts.

Hoe kijk je terug op je eerste maand in Gent?

Zeer fijn. Ik kan vooral de bijzonder transparante werkwijze appreciëren. Iedereen heeft hier dezelfde mindset. Dat maakt het voor mij makkelijk om bij te leren en mezelf verder te ontwikkelen.

Welke hobby’s heb je?

Hobby’s? Ik heb een baby, dan blijft er weinig tijd over voor hobby’s (lacht). Ik zou wel graag opnieuw voetbal spelen. Dat is ondertussen alweer een tijdje geleden.

Wat is je favoriete voetbalteam ter wereld?

FC Barcelona. Omwille van Lionel Messi natuurlijk. Als Argentijn hoef ik daar niet lang over na te denken!

Je woont ondertussen al zo’n 5 jaar in België. Wat mis je het meeste aan Argentinië?

In de eerste plaats mijn vrienden en familie. Maar uiteraard ook andere zaken: zoals het eten en het weer. In België lijkt de winter eindeloos, in Argentinië is het vooral heel erg lang zomer.

Wat is volgens jou de beste film aller tijden?

Ik ben gek op de films van Quentin Tarantino. Pulp Fiction is mijn ab-so-lute favoriet.


Wat is de vakantiebestemming van je dromen?

De Caraïben! Daar vind je de ideale combinatie van prachtige natuur, aangename mensen en de beste stranden. Ze spreken er ook Spaans, wat zeker een pluspunt is. Indonesië lijkt ook prachtig, maar de Aziatische keuken is helaas niet echt mijn ding.

Voor je je koffers pakt snel nog een laatste dilemma. Je krijgt de keuze tussen telkens 2 “superkrachten”: onzichtbaar worden en teleporteren of gedachten lezen en vliegen….

Doe mij maar onzichtbaar worden en teleporteren. Optie twee is veel te krachtig, daar kan je enkel misbruik van maken (lacht).


Kasper Michel

Junior Geomarketing Consultant
Bij Retailsonar sinds: augustus 2019

Hoe leerde je RetailSonar kennen?

Samen met Marloes volgde ik een Master Marketing aan de VU Amsterdam. Tijdens het vak Geomarketing kwam Dieter (Debels) langs voor een interessante presentatie. Nadien bleek het mogelijk om mijn thesis in samenwerking met RetailSonar te schrijven. De rest is geschiedenis!

Waarmee wil je de komende weken echt aan de slag?

Ik kijk ernaar uit om na onze trainingsperiode projecten op te pakken en me te verdiepen in het echte consultancy-werk. Klanten adviseren, daar doe je het toch voor.

De eerste weken wonen en werken jullie in Gent. Hoe valt dat mee?
Uitstekend! Dagelijks gaat het wel over de verschillen tussen Nederland & België. De taal, de gewoontes, het schoolsysteem, politiek. Maar er zijn gelukkig zo veel overeenkomsten dat dat eigenlijk geen probleem vormt.

Waarmee vul je graag je vrije momenten?

Voornamelijk met voetbal. Je vindt me vier keer per week op het veld van de Alphense Boys in Alphen a/d Rijn. Supporteren doe ik dan weer regelmatig voor Feyenoord. Daarnaast volg en doe ik ook heel wat andere sporten, vooral tennis en padel vind ik naast voetbal erg leuk om te doen.


Heb je een bijnaam?

Niet meteen. Iedereen in mijn omgeving noemt wel me Kas, niet Kasper.

We gaan even de filosofische kant op: waar word jij gelukkig van?

Ik hou ervan als alles geregeld en in orde is. Wanneer ik me te veel met praktische zaken moet bezig houden, krijg ik stress. Ik heb het geluk gehad in het grootste deel van mijn leven alles op orde gehad te hebben. Daarom sta ik dus ook behoorlijk rustig in het leven.

Tijd voor een aantal dilemma’s. Ofwel krijg je vanaf morgen een extra been, ofwel een derde arm. Wat wordt het?

Zo, Ik denk niet dat je veel aan een extra been hebt. Maar met een derde arm kan je natuurlijk wel iets eenvoudiger multitasken.

Onzichtbaar worden en teleporteren of gedachten lezen en vliegen. Welke superkrachten lijken jou het leukst?

Doe mij die tweede maar. Gedachten lezen lijkt me een interessante. Vooral bij vrouwen. Kan ik ze eindelijk helemaal doorgronden (lacht).


Lucas Bossaert

Junior Geomarketing Consultant
Bij Retailsonar sinds: augustus 2019

Wat overtuigde je om bij RetailSonar te starten?

Via-via hoorde ik dat jullie nieuwe data analisten zochten. Na de eerste kennismaking sprongen er voor mij drie zaken boven uit: het toffe team, de internationale groeiambities en de uitdagende jobinhoud.

Welke sporten beoefen je?

Ik richtte samen met vrienden een minivoetbalploegje op. Daarnaast voetbal ik ook in vierde provinciale. Dat is echt het allerlaagste niveau, maar super plezant en zonder enige stress. Mijn positie op het veld? Centrale verdediger. Ik speel sinds kort ook padel en kan dat echt iedereen aanraden.

Welke superkracht zou je graag hebben?

Meteen in slaap kunnen vallen (lacht). Dat is toch enorm aangenaam? Nog uren wakker liggen, vind ik vreselijk.

Wat vind je de belangrijkste elementen van een straffe serie?

Een goed verhaal en een vleugje misdaad. Dan denk ik spontaan aan reeksen zoals Fargo, True Detective, Peaky Blinders of De Dag.


Wat zijn je grootste angsten?

Spinnen, slangen, haaien,… en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan (lacht). Sinds kort droom ik ook regelmatig dat ik vastzit in een speleobox. Voeg claustrofobie dus ook maar toe aan het lijstje (lacht).

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Ik zou graag eens bungeespringen. Ik maakte ooit al eens een parachutesprong, maar ik denk dat bungeesprongen nog niets zotter is. Geef mij dus maar een stevige adrenalinestoot.

Niemand lacht ooit om wat je zegt of je moet altijd lachen als iemand huilt. Waar gaat je voorkeur naar uit?

Lachen wanneer iemand huilt. Als ik iemand droevig zie, raakt me dat altijd enorm. En hoe zeggen ze dat: “humor geneest”? Ik probeer dat nu ook al toe te passen. Als dat dan niet lukt is dat wel een beetje pijnlijk. Maar het is nog veel pijnlijker wanneer er nooit meer iemand met je mopjes lacht (lacht).

Een laatste dilemma. Zou je het liefst alle instrumenten ter wereld kunnen bespelen of het liefst elke taal ter wereld kunnen spreken?

Ik kies voor de instrumenten. Ik vind dat een enorm gebrek dat ik geen muzikale aanleg hebben. Samen muziek maken lijkt me super cool en rustgevend. En daarbij, muziek is toch ook gewoon een wereldtaal! (lacht)

Lees meer

TRENDRAPPORT: Retail 2024 | Hoe en waarom retailers hun bestaande winkelnetwerken optimaliseren

In dit trendrapport brengen we het veranderend gedrag van klant én retailers in kaart. We analyseren fysieke en online winkelprestaties, onthullen welke strategische keuzes retailers maakten en kijken ook vooruit. Hoe verhoog jij het succes van je retail netwerk in 2024?

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Over RetailSonar