The best location for
a break

Meest recente posts

6 mei 2022 door

RetailSonar Team

TRENDRAPPORT: Retail 2022 | Is mijn pre-corona locatiestrategie nog steeds de juiste?

Corona zette voor het tweede jaar op rij de retailsector op z'n kop. Dat maakt het uitstippelen van een slimme locatiestrategie complexer dan ooit. Vele vaste waarden zijn ineens op losse schroeven komen te staan. Ontdek de allernieuwste cijfers, trends en ontwikkelingen rond klantgedrag & winkelomzet in ons gloednieuwe trendrapport!

20 Apr 2022 door

RetailSonar Team

RetailSonar lanceert grootste retaildatabank van Europa

De retailwereld verandert in razend tempo. De juiste, accurate en actuele data is belangrijker dan ooit tevoren. Daarom introduceert RetailSonar nu de grootste en meest actuele retaildatabase van Europa.

13 Apr 2022 door

Monique Husslage

Locatiestrategie flitsbezorgers: uitdagingen, kansen en lessen voor retailers

In amper 2 jaar tijd hebben flitsbezorgers in rap tempo terrein gewonnen. Hoe zit het met hun locatiestrategie? Welke uitdagingen en bezorgdheden leggen ze op het bord van ‘klassieke’ retailers? Wat kun je van hen leren? En welke kansen kan je aangrijpen?

22 mrt 2022 door

Pieter-Jan De Smet

RetailSonar zamelt 5.000 euro in voor strijd ALS tijdens Semi de Paris

Yes, we did it! Alle 16 deelnemende collega's haalden op 6 maart de finish van de "Semi de Paris". Een straffe sportieve prestatie én de geslaagde afsluiter van onze fundraising voor het ALS fonds Alain Verspecht. Dankzij vrienden, familie & klanten haalden we uiteindelijk meer dan 5.000 euro op. Dankjewel

16 mrt 2022 door

Monique Husslage

Zo maak je als retailer duurzame locatiekeuzes: 6 tips

Als retailer kan je tegenwoordig niet meer om het thema ‘duurzaamheid’ heen. De kans is groot dat je op meerdere vlakken al milieubewuste stappen maakt. Maar wist je al dat je ook in je locatieplanning duurzame keuzes kunt maken? We geven je 6 tips ter inspiratie!

14 mrt 2022 door

RetailSonar Team

Location Talking Points #7 | Wat kan jij leren van Starbucks, McDonald's, Delhaize, Subway, Amazon en Toolstation?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Amazon, Delhaize, McDonald's, Subway en Toolstation.

17 Feb 2022 door

Monique Husslage

De impact van corona op koopgedrag & winkelprestaties in 5 conclusies

Sinds corona winkelen we anders. RetailSonar dook in de data en onderzocht de impact op omzet en locaties. De 5 belangrijkste conclusies lees je hier.

10 Feb 2022 door

RetailSonar Team

Top 5: deze locatiekenmerken bepaalden in 2021 het succes van jouw winkels

Locatiekenmerken kraken of maken het succes van een winkel. Corona schudde de impact van al deze factoren flink door elkaar, blijkt uit onze recente data-driven analyse van winkelverkopen. Deze top 5 had in 2021 de grootste impact op de winkelomzet.

2 Feb 2022 door

Emily Ongenaert

Location Talking Points #6 | Wat kan jij leren van Aldi, Jumbo, IKEA, New York Pizza, Rituals & meer?

Een nieuw jaar, een nieuwe RetailSonar vlog! Ook in 2022 kan je op ons rekenen voor jouw maandelijkse dosis inspirerende locatie strategieën uit binnen- en buitenland. In deze 6e editie: de locatiestrategieën van Rituals, IKEA, Jumbo, New York Pizza, ALDI en meer!

27 Jan 2022 door

Monique Husslage

Van optimalisatie tot slimme groei: de 4 belangrijkste trends voor jouw winkelnetwerk in 2022

Klanten en winkelprestaties veranderen. Wat betekent dit voor je winkelnetwerk? Van optimalisatie, efficiëntie, minder locaties tot slimme groei: dit zijn dé trends voor 2022 volgens de location intelligence experts van RetailSonar.

26 Jan 2022 door

Monique Husslage

Corona & koopgedrag: nooit eerder kochten we zo doelgericht

Corona verandert ons winkelgedrag. We winkelden in 2021 minder en korter, maar gaven per bezoek méér uit. Winkels waar klanten zeer efficiënt kunnen shoppen, presteerden nooit beter. Dit zijn de resultaten van onze data-driven analyse!

5 Jan 2022 door

Emily Ongenaert

Haal alles uit je RetailSonar-platform met deze groepstrainingen!

Elke maand leert Frances, onze Company Trainer, je tijdens een groepstraining alle kneepjes van het RetailSonar-platform. Naast een inleidende sessie zijn er ook trainingen op maat van sales, vastgoed & marketing. Boek na afloop een persoonlijk Q&A-moment en krijg meteen antwoord op al jouw vragen.

5 Jan 2022 door

RetailSonar Team

Omzetverlies grote steden in 2021 gehalveerd, kleine gemeenten nog steeds in de plus

De coronapandemie veranderde het consumentengedrag als nooit tevoren. We kochten vooral lokaal en veel traffic builders vielen plots weg. De omzet van winkels in kleinere gemeenten en periferie steeg, maar bleef ver achter in de grote stadscentra. Hoe ontwikkelde de omzet per type locatie? Dit zijn de cijfers!

20 Dec 2021 door

RetailSonar Team

Zo start je met het verzamelen van klantdata

Klantdata biedt een schat aan informatie, bijvoorbeeld voor het nemen van de juiste locatiebeslissingen. Maar waar begin je als je nog niets of weinig van je klanten weet? We vertellen je hoe je dit slim en efficiënt aanpakt.

26 okt 2021 door

Monique Husslage

Location Talking Points #5 | Wat kan jij leren van Specsavers, Zeeman, MediaMarkt, Lidl, Mere & Dirk?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Specsavers, Zeeman, MediaMarkt, Lidl, Mere & Dirk.

13 okt 2021 door

Monique Husslage

Maak kennis met onze nieuwste geomarketing consultants!

Data analyseren, een platform opbouwen en de slimste locatiestrategie presenteren: de groei van RetailSonar is onmogelijk zonder nieuwe geomarketing consultants. Hoog tijd voor een eerste kennismaking met Sophie en Jelmer.

4 okt 2021 door

Monique Husslage

Dit zijn de meest voorkomende buren in de Belgische retailsector

De juiste buren maken het verschil. Welke combinaties van retailers kom je het vaakst tegen in de Belgische winkelstraat? Wij doken in de data en zochten het voor je uit.

15 Sep 2021 door

Pieter-Jan De Smet

RetailSonar wordt grootste Europese geomarketingspeler na overname Franse Geocible

Sinds 1 september maakt het Franse Geocible deel uit van de internationale RetailSonar groep. Met deze overname voegen we meer dan 20 jaar extra ervaring toe aan onze location intelligence en brengen we onze Europese expansie in een nieuwe stroomversnelling. “Geocible wordt zelfs door concurrenten bewonderd om hun hoogstaande technische expertise.”

14 Sep 2021 door

Monique Husslage

Dit zijn de meest voorkomende buren in de Nederlandse retailsector

De juiste buren maken het verschil. Welke combinaties van retailers kom je het vaakst tegen in de Nederlandse winkelstraat? Wij doken in de data en zochten het voor je uit.

25 Aug 2021 door

RetailSonar Team

Location Talking Points #4 | Wat kan jij leren van Action, Coolblue, Basic-Fit & HEMA?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Action, Coolblue, Basic-Fit en HEMA.